View Single Post
Old 16-08-2009, 08:27 PM   #169
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Quote:
Originally Posted by MUzzY View Post
Celista pa gitarista

Enivej, zar nije takav pristup malo ... nelogican? S'obzirom da gitara nije snimana preko DI-a nego ozvuceno pojacalo? Na ovaj nacin farbas vec gotov gitarski zvuk? Ovo te sve pitam samo zato sto mi zvuci malo premasno ali ne u smislu hevi \m/ nego vise distorzije/clipinga? Rifovi su mi malo izgubili onaj "attack" od trzalice kad svira stakato (mada su i oreginalni imali neubedljiv ton. Pretpostavljam da je svirao strat-a...)

Da li vuces signal kroz ceo rig (pojaclo, zvucnici) ili samo kroz neki impuls zvucnika?

Nadam se da ne smaram previse

Vrlo je logican pristup, vrlo cesto se radi re-amp gitara, da li kad se snima kroz DI, ili kroz pojacalo, prakticno bez izuzetka, sve zavisi sta se zeli dobiti i kakvog je kvaliteta vec snimljena traka...

Sta znaci "vec gotov gitarski zvuk"?! On jeste iz pojacala i sniman mikrofonom kako bi to i trebalo, ali bez obzira vrlo je blag i ne igra ulogu za jedan ovako agresivan mix, mora da se osnazi i tu sad dolazi to o cemu pricas, trebalo je automatikom, ili kopirati na druge trake pa tretirati svaki deo pesme drugacije, jer jedna gitara neprestano svira nekoliko stvari, rifove i solo, sto ja nisam uradio nego nasao neku sredinu i tako ostavio...

Moze sve da se izvuce, da se rifovi urade da imaju taj attack, da se solo zamasti drugacije, generalno nista lose nema u guranju trake opet kroz nesto ako uvo za to oseti potrebu, bez obzira sto je "sve po PS-u" snimljeno, bar sto se tice pojacala i mikrofona, verujem da si na to mislio kad si rekao "gotov gitarski zvuk"......

Zdravo usnimljen bubanj takodje moze da pretrpi mnogo korekcija, da se od njega napravi cudo do neprepoznatljivosti, a opet da zvuci dobro, naravno sve u maniru i duhu same kompozicije, ne vidim zasto ne bi mogla i gitara...

www.dynamix-audio.com
kravadinka is offline   Reply With Quote