Quote:
S'obzirom da gitara nije snimana preko DI-a nego ozvuceno pojacalo? Na ovaj nacin farbas vec gotov gitarski zvuk?
|
...da, ali ipak, gotov gitarski zvuk bi recimo bio u nekoj dobroj sobi sa ipak sredjenijim pojacalima,pedalama i zvukom u opste,a da ne pominjemo recimo jedan set mikrofona za takvu priliku...
Ne vidim ja tu nista lose ako se malo doda ovoga ili onoga,dok god se ne pretera...
Opet napominjem,jer dosta ljudi nije vodilo racuna o tim stvarima, naravno cast izuzecima. Dosta je mikrofona svasta pokupilo i svakako stvorilo jedan "manir" snimka,jedan ukupan zvuk koji se moze prilagoditi do izvesne mere stilu (da li ce da zvuci tvrdje,mekse,vece,manje i ostali... ...e jebi ga... ...falusni opisi...) koji hoces da postignes,a nikako da pravis od toga nesto sto nije. O tome se vodi racuna kada se usnimava,dakle postavka mikrofona. Nije samo da arhaicno nabacas majkove na stejdz i klikces misem... A opet nemas ni vremena da drkas ljude 2 sata sa postavkom,ipak se radi na sat... Znaci iskustvo preovladava! Zato i sluzi ovaj thread,ne za remek dela,vec za vezbu! Niko ovde ne moze napraviti remek delo sa ovim simcima,oni jesu korektni,nisam ni ja neki mag,ali mislim da je vise nego korektno za jedan domaci live! Zato sam i sve mixeve ocenjivao sa ukupnim dojmom, a ne sa nekim drndanjem sitnica i cepidlacenjem. Ocenjivao...mislim,eto dao svoj neki sud,nisam ja ovde neki profa,ehehe....nema weze,bice jos kanala...
Hvala svima na mixevima i postovima...
Naravno, ako jos ko ima neke kanale,neka ih slobodno okaci,vezba nikad nije na izmet...