Quote:
Originally Posted by DaBear
imas plus za effort - sto si se potrudio da skines i preslusas!
|
pa nisam hteo da serem a da nisam chuo ceo album (nego samo par pesama)...
Quote:
Za Mary Jane - nije plagijat, potpisali su sve koje su trebali..ima puno samplova i permutacija na ploci (inspiracije) sve su po redu potpisali i ocistili...
|
onda kul, mada znam da i kad kazem tako neshto ne otkrijem toplu vodu.. da je neko hteo tuzio bi ih.. al opet, ne vidim poentu da se radi tako neshto.. al ajd..
Quote:
Po meni je ta ploca, prava mala skola produkcije / miksanja i aranziranja.
Da si imao omot, video bi da su miksali najbolji americki mixeri (JJ Puig,
"Big Girls Dont Cry" - razvalila pesma http://en.wikipedia.org/wiki/Fergie_(singer) vidi kredits..)
ap onda Alan Sides (legenda), pa Phil Tan (nova faca, radi ITB, uglavnom HipHop / RnB)..itd, itd..
|
znam sve to.. chak kad sam video da je jj puig radio za nju (davno josh) prekrstio sam se..
isto tako imash amy winehouse (mark ronson), d'angelo-a (bob power), pa chak i jebenog jason mraz-a (toni masserati), od "popa" jedino mogu da svarim timbalanda kako radi, i to ne uvek.. jer vecinom samo odradi neshto vec vidjeno potpishe se i to je to..
al kad istripuje prichu privuche mi paznju..
sad, meni zvuchna imena ne znache nishta, iskreno... pa evo i sam phil spector ume da napravi sranje
ja se bojim da vecina ne bi prepoznala takav pop i da im se ne bi ni svideo da nije u pitanju BEP.. kao shto npr the game (jebali me reperi) ima odlichna dva albuma odradjena bez dre-a... i skoro svaka pesma sa tog albuma zvuchi bolje od svega shto je izashlo iz dreovog studija u poslednje vreme (ukljuchujuci i novog eminema)
Quote:
Ima i dosta poznatih producenata gostiju. ali zvucno - meni je super za cuti sta trenutno radi u modernoj pop produkciji i kako to rade najbolji ljudi u Americi.
neke pesme su raddjene ITB a neke na preterivackim analognim spravama (JJ Puig's studio) i interesantno je da se cuje (jako tesko) kakve su razlike u miksevima...
Neke pesme sa albuma su i dobile velike nagrade (ASCAP, Grammy nominacije i pobede itd...) tako da nije bas neki rubbish. Ima tu perfektnih pop pesama..i tu je pokazala da ipak zna da peva..
pozz
|
pa pazi, zvuchi kul.. nishta nenormalno za skup pop album.. i itb se opasno priblizio otb-u u poslednjih par godina, i premashio ga u nekim stvarima.. josh samo da naprave plug in mikrofona, preampa i a/d-a

(i nekoga ko ce da peva)
sad ja iskreno ne chujem neke razlike (slushao sam na tehniksovim slushkama i zvuchnicima od 10 e) ali eto.. ja jednostavno ne mogu da klimam glavom uz "lookin at my uhhhhh", "pokerface" i "that's not my name".. uz progresije kao u svakoj drugoj pesmi.. o tome ti ja pricham, meni to nije to.. kao da slusham jednu te istu pesmu iznova i iznova.. fergie, rihana.. isto je to meni sve..