View Single Post
Old 12-08-2009, 04:06 PM   #36
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Opet Black Eye Peas !!!

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
evo poslushao..

i ima dve pesme koje mogu svariti.. ostalo mi je stvarno dechije.. kad sam chuo kraj pesme mary jane shoes (koja mi je skoro pa potpuni plagijat "no woman no cry"

Pedestal je kul uradili su neshto malo drugachije (iako je isto), all that i got mi je najbolja sa albuma (iako mi je tema prezvakana, ali je sa muzichkog aspekta odlichna), sve ostalo mi je potpuno klasichno odradjeno.. nishta posebno.. mislim, da.. to je to.. radjeno da bi se prodalo, i to se kapira.. Finaly mi zvuchi kao neshto JAAAAAKO poznato ali ne mogu da se setim shta je u pitanju (prvo mi je na pamet palo "hallelujah", a mozda je neshto chak i od bitlsa, ne znam)..

vidish, meni je timbalandov shock value odlichan.. zato shto je nesvakidashnji.. al ajde da ne gushimo vishe temu (premishljao sam se da li da ti bacim privatnu poruku il na forum)
imas plus za effort - sto si se potrudio da skines i preslusas! Za Mary Jane - nije plagijat, potpisali su sve koje su trebali..ima puno samplova i permutacija na ploci (inspiracije) sve su po redu potpisali i ocistili...

Po meni je ta ploca, prava mala skola produkcije / miksanja i aranziranja.
Da si imao omot, video bi da su miksali najbolji americki mixeri (JJ Puig,
"Big Girls Dont Cry" - razvalila pesma http://en.wikipedia.org/wiki/Fergie_(singer) vidi kredits..)
ap onda Alan Sides (legenda), pa Phil Tan (nova faca, radi ITB, uglavnom HipHop / RnB)..itd, itd..
Ima i dosta poznatih producenata gostiju. ali zvucno - meni je super za cuti sta trenutno radi u modernoj pop produkciji i kako to rade najbolji ljudi u Americi.

neke pesme su raddjene ITB a neke na preterivackim analognim spravama (JJ Puig's studio) i interesantno je da se cuje (jako tesko) kakve su razlike u miksevima...

Neke pesme sa albuma su i dobile velike nagrade (ASCAP, Grammy nominacije i pobede itd...) tako da nije bas neki rubbish. Ima tu perfektnih pop pesama..i tu je pokazala da ipak zna da peva..

pozz
DaBear is offline   Reply With Quote