Quote:
Originally Posted by HeatMan
vidi, znam shta si hteo da postignesh.. ali si promashio temu.. kao na pismenom zadatku u srednjoj.. ovde je bila poenta od datog materijala napraviti shto bolji i zdraviji mix..
|
Nigde nije dato sta je tema. Od onoga sto sam imao napravio sam da zvuci kao live nastup.
Publika je najmanje bitna. Da je pevac malo bio bolji, ne bih morao da se s time zezam.
Quote:
sve trake su koliko-toliko suve..
|
Ima eq na svakoj traci i ponegde kompresor. Nema smisla ubacivati lose reverbe u zivi prostor. Ne dobijas nista...
Quote:
mogu ti reci samo da je pristup miksu potpuno detinjast.. i pristup temi je josh detinjastiji.. sad i ovo sa neve-om..
|
Mozda, svejedno mi je. I ja mislim da su tvoji komentari o T Racks i krckanju, "duploj bas papuci" i vec sam zaboravio, neozbiljni. Ali te podrzavam. Misli sta hoces.
Quote:
i niko se ne takmichi u glasnoci
|
Ali su svi sprzili mikseve i to brutalno. Ubili su jedan jedini kvalitet koji ima ovaj snimak. A koji sam pokusao istaci.
Svejedno, uplodovacu jos jednu ili dve verzije mksa. Probao sam da vidim sta se uopste moze uraditi sa tim miksom. Ne moze mnogo...
Videcu da uradim na drugim kutijama.
Quote:
nisi nishta ni uradio..
|
To ti se cini. Nisi obracao paznju.
Quote:
visoki ubijaju..
|
S tim se slazem. Bio sam umoran, a Neve super zvuci na jednim kutijama, a ne tako super na manjim. To sam cuo kada sam okacio male kutije.
Svejedno, 1.5 db se lako skine ili doda. Ne mogu da uradim miks, a da sve zvuci idealno. To se posle par dana sredi ili radi ponovo.
Quote:
nigde nisi izjednachio odnose iako si radio automatizaciju..i
|
u prvi plan ide ono sto bolje zvuci. Nema smisla dati istu ulogu dobro odsviranom i lose odsviranom kanalu, samo da bih "izjednacio odnose". Sto valja to se istakne, sto ne valja, to se skloni. Ako fali, mora se ponovo snimiti to sto ne valja, ili nije dovoljno ubedljivo.