Quote:
Originally Posted by HeatMan
ja ne znam da li je ovo vredno komentarisanja uopshte..
|
Necu se igrati sa vama "dosezanja glasnoce" i krckanja. Time se bave mladi i iskusni. Koristio bi mi komentar, koji deo spektra se cuje preglasno ili pretiho i na kojoj opremi.
Quote:
Originally Posted by awacs
@google:
Važno je da si smiksao, makar i iz inata. Valjda će ti rezultati biti bolji sledeći put, kada budeš miksao iz nekih svojih "unutrašnjih" razloga.
|
Ne miksam iz inata. Sta nevalja u miksu? Na cemu slusas?
Quote:
Originally Posted by Big Bockie
U svakom slucaju interesantno resenje.
|
Iznudjeno. Uvod je dosadan, pa sam kao skrpio nesto interesantnije.
Quote:
stereo klavijaturu si puko levo za skoro 100%
|
Preslusaj malo bolje. Ima traka na klavijaturi, skroz desno. Koja se malo cuje, malo ne cuje.
Ceo miks ima skoro 30 kanala.
Quote:
vise vremena si spicio na publiku
|
Publika pokriva los snimak, ili lose odsvirano. A i Zoki se ponasa kao da je pred 100 000 ljudi, koje stalno lozi, a kojih nema.
2. publika sluzi da uvod na klavijaturi zvuci "vece". A kalvijatura sire.
Quote:
Nesto si izokretao panorame...
|
Tranzijenti idu ispred 5 ms. Mozda su preglasni.
Quote:
a mozda je trebalo da se posvetis tome da ti vokal povremeno "ulazi u WC"...
|
Nije. Bar dva sata sam posvetio tome da pevac ide po sobi napred- nazad.
Ako imas dobar sistem, to se lepo cuje.
I to je iznudjeno. Njegovi izleti bas i ne zvuce. Pa ode u publiku i vristi, a drugi instrumenti izlete napred. Vrati se kad prodje to sto je lose odpevao ili pred neki vazan deo.
Treba puno vremena i vise upotrebljivih traka da se to lepo uradi. Ovo je uradjeno sa tim sto sam imao.
Quote:
verovatno zato sto ga gejt jede tamo gde on jos uvek peva,pa ostaje samo WC room aux...
|
To je namerno. Na tom kanalu sam stavio eq od Nuenda, da zvuci losije. I unistio sam traku.
Preslusaj malo pazljivije. Nema nikakvog gate na vokalu. Samo eq i kompresor koji radi samo kad je neophodno. Sve trake su suve, eq i gde mora comp. Bubanj je dry 100%.
Quote:
Ono sto mislim da je najvaznije je da mix "svira", da ima onaj neki gruv u smislu da radi pesma, sto jesi postigao
|
To je jedino bitno. Ne vredi terati "skup zvuk". A i nije poenta da je zvuk "skup". Vec da je pesma interesantna. Da ima "nesto". A to "nesto" je jako tesko uhvatiti.
2. I da hoces da isteras "skup zvuk", ne mozes ga isterati- nema odakle. Tako da sam radio nesto sasvim drugo. Treba dosta vremeana za sve to...
2. Hteo sam da zvuci kao klubska svirka, dinamicno i interesantno. Sa nesigurnostima, ali je sve isprogramirano 100%. Sve je radjeno namerno. Probaj da to ne komentarises sa "tehnicke" strane, vec kao slusalac na svirki. Da je svirka ubedljiva?
Quote:
efekte i sranja,
|
Imas gomilu psiho- akusticnih efekata. Preslusaj pazljivo.
Quote:
Ali nije sve tako crno,malo ja teram mak na konac...
|
Za "tehnicku stranu miksa" me boli uvo. Sve je namerno radjeno. Uglavnom radi kontrasta. Da bi jedan skroman snimak zvucao malo interesantnije.
Sad sam okacio i male kutje. Tvoj miks zvuci mnogo bolje. A i svi ostali. Ali samo na malim kutijama.
Na mom miksu ima visokih. Automatizovao sam hi shelf na uvodu, pa je ostao preglasn. Nisam se navikao na novi Neve, a hteo sam da iskoristim demo. Necu vise raditi sa efektima koje ne poznajem.
Zanima me kako se kod tebe cuje spektar? Da li ima previse visokih, premalo basa i sl. To mi je i najvaznije.