Quote:
Originally Posted by DaBear
@ Heatman - za ovo drugo...kad je Jackson harao, BEP nisu postojali..kad je bio Zeppelin, nije bilo Iron Maidena, itd..to se nemoze uporedjivati, a i cemu?
|
istina.. ali takodje je istina da je chak i madona tada imala po koju hit pesmu koja moze da se slusha i 20 godina kasnije.. standardi su drugachiji i sada samo crpe muziku do maksimuma.. o tome ti pricham.. ne mogu da serem o dobu pre no shto sam se rodio, ali za mog zivota promenilo se nekoliko trendova u muzici.. i to samo zasto shto su muzli istu do poslednje kapi.. shta se desilo sa grunge-om? isto kao i sa hip hopom 2000. i 2001.
i poslednji pokushaj da se zaradi na nekom zalazecem pravcu je stapanje sa popom i obradjivanje starih hitova.. uvek bilo i uvek ce i biti tako.. house je iscrpljen na isti nachin i zato ima sve manje dobrog house-a..
ja samo pokushavam da kazem ono shto je everlast rekao u proshlom postu.. nekome je billboard merilo a nekome je muzika koja stvarno zivi.. bio to metal ili jazz..
ja pokushavam da ti kazem da se bep-a za 10 godina niko nece secati..
jbg dark side je bio koliko beshe? 80 nedelja prvi na listi najprodavanijih albuma? shto to nije merilo? "drugo vreme"? pa dobra muzika je dobra muzika.. nebitna dimenzija, kao shto je vreme, ne postoji za nju..
Quote:
q tip, Slum Village - nikad cuo?
|
oh no you didn't..
lupi search na youtube-u slum village - climax (najkomerc njihova pesma, ali odlichna na svoj nachin) a za q tip-a me zezash..
evo da se ne muchish, evo ti linkovi.. mada smara me riknuo mi chrome pa mi je sad firefox kao sa druge planete:
http://www.youtube.com/watch?v=2uu-myaGeJY q-tip sa poslednjeg albuma (2008)
ova dva su ti slum village:
http://www.youtube.com/watch?v=wp_nleAHxrE
http://www.youtube.com/watch?v=NgV3n7sd34w
sve shto su uradili itekako mogu da se vrte u klubu (mada bi verovatno doshlo do spontanih orgija)
Quote:
Za tog Raghava si nesto pobrkao - NIJE moja pesma, ja sam radio DODATNU produkciju za 7" singl i REMIX...
|
nemam pojma.. vrlo moguce, loshe mi je pamcenje poslednjih par godina
Quote:
a original je i tekako nedovrsen i prazan. Disko kuca je dobila bas to sto je trazila (i vise!!) bili su vrlo happy!!
|
josh bolje! (iako je po meni prilichno puna pesma za taj zanr)
samo dokaz da sada izdavachke kuce rade po principu: shto vishe u kracem vremenskom periodu - to bolje.. i naravno, da bude shto jednostavnije.. "sigurica" kako se to u mom kraju kaze.. shto jednostavnije, to lakshe za pracenje i manja mogucnost da se promashi ono shto muzika zeli..
Quote:
A kakve veze Perun ima sa svim tim - ????????
|
http://www.youtube.com/watch?v=WgemKdi4anU
ko je radio ovo?
josh jednom, nishta protiv peruna jer mi je potpuno jasno zashto se takve stvari rade.. i ja bih to za lovu radio, tako da nisam u poziciji da serem kako ne volim..
i ako nije perunovo delo, ondak mi reci ko je? poshto sam ja tako skapirao..
Quote:
A sto se tice uspeha u svom gradu...hteo ti ili ne (a i svi ostali) - uspeh se SVUDA po svetu meri brojem prodatih ploca i brojem koncerata / brojem ljudi na tim koncertima.
|
istina.. tako se meri uspeh.. a to i dalje ne mora da znachi da je i dobra muzika.. zar ne? dobra muzika se meri vremenom, kao shto vec rekoh negde gore..
Quote:
Ja nisam uopste rekao da je to vrh vrhova, samo sam se (i ja!!) zapanjio da je ta kombinacija club muzike / hip hopa-rapa toliko uzela maha i napravila takav uspeh.
|
pa bilo je ochekivano.. i logichno je.. npr, poslushaj connect - totalno to (sad su uradili i spot za pesmu) chim sam chuo znao sam da ce biti ubica na hrvatskoj sceni.. (evo ti i linka:
http://www.youtube.com/watch?v=XHGncF33zI8) chak shta vishe, pesma mi je odlichna, za razliku od bum bum pow itd jer su se stvarno potrudili da urade neshto malo drugachije ali opet komercijalno (da ne kazem pitko).. elem, svaki zanr na kraju tezi ka tome.. (da se zaradi josh malo love) pa su tako rnb/80's pop zvezde pochele da rade pop albume koji samo prate trendove a ne postavljaju iste.. samo ne bi li sa shto manje truda zaradili lovu
Quote:
kad rece svoj grad....Nisu za dzabe nasi smislili ono "bolje prvi u selu nego zadnji u gradu!!"
|
hahahah.. i to je uspeh, da znash..
Quote:
he,he..nista nije lako, ALI nije ni tesko. Kod stotine nasih koje sam sreo ovde, koji su dosli kao da rade nesto oko muzike, ne postoji ni GRAM interesovanja i razumevanja scene / industrije u kojoj bi hteli da rade ili da se ubace...i onda posle mesec dana.."ma sranje je ovde...nemaju pojma...itd"
|
zato shto se vecina zalece.. ako si lik koji tezi tome da radi muziku za svoju dushu (po uzoru na ono shto voli da slusha) i ne zeli da se odvaja od toga, necesh imati uspeha.. zato bolje sedi kuci, radi za svoju dushu.. i ako prodje proshlo je.. ako ne, nisu ti drugi krivi..
Quote:
ehhm.......bas lep thread!! Ajmo sad raspali po pluvanju.....
|
ja se nadam da se nece razviti tema na taj nachin.. ja sam vishe za konstruktivnu raspravu (koliko god moze biti konstruktivna rasprava na OVU temu)
poz