View Single Post
Old 07-08-2009, 02:04 PM   #106
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
hahahahah i ja sam.. na klavijaturama i bubnju (malo vishe ima uadovog plate 140) i glasu.. mada ovo je potpuno drugachija pricha od originala al ajd..

elem, shto se tiche teme.. ne znam shta vishe da kazem, chekam josh uvek kontakte od ovih muzichara, boki.. :S mislim, kad vec hocesh na taj nachin da prichash samnom, onda jbg.. kao shto rekoh, napao tebe nisam, i sam sam na pochetku teme rekao da je dobra ideja i da toga treba josh vishe.. ali ti si se uvredio ne znam ni ja shto.. sad jedino da se svadjash sa svima koji chuju isto shto i ja.. i ne znam kako sad mozesh ovog lika da nazovesh najboljim pevachem u srbiji.. :/

ajd sad ovako shto se tiche mikseva koje sam chuo..

tribal: previshe hip hop miks (logichno) , i malkice musav.. nije mi se svidelo shto je gitara ukopana u jednom mestu u kom se i nije bash nashla (moje mishljenje).. znam da je jedna, ali ima nachina da se rashiri.. pogotovo mi je smetalo kad pochne solo a ona i dalje stoji na jednoj strani tanka i nikakva.. bubnjar je ok, samo malo previshe kicka (otud i hip hop miks) i ne osecam dobosh uopshte.. treba mu vishe tranzijenta i da je malo izvucheniji

ivanov miks - kako te nije mrzelo da radish automatizaciju? pa josh za sat vremena? elem, svidja mi se pristup, mada mi je gitara josh uvek tanka.. nema shirine.. u drugoj strofi vec bude sve jako dosadno jer je gitara ipak morala da bude glavna tu da bi drzala paznju (moje mishljenje).. bubanj mi je nekako pretanak.. i da, preprzio si master.. mogao si kao i ja da okachish oba snimka.. inache, previshe reverba na vokalu za moj ukus.. i vokal previshe izvuchen.. pogotovo za ovakvo pevanje i ovaj engleski.. btw, posle soloa na gitari (koja mi je previshe zavuchena i tanka tu) me prepao vokal.. bez zezanja sam se shtrecnuo..

ogi - najbolji do sada, iskreno.. sad, ono shto mi smeta je shto su bubnjevi malo napadni.. (to obichno nije sluchaj).. al ajde da probam da ti objasnim ovako: znash za tenacious D album.. odlichna produkcija, zajebana muzika, josh zajebaniji miksevi.. ALI na par pesama dobosh i tomovi imaju prejak tranzijent (bar za moj ukus) pa zvuchi skoro da klipuje.. tj neprijatno udara.. kao ovde skoro svo vreme.. jednostavno chujem samo tranzijent ali ne i ostatak dobosha.. (na kucnim zvuchnicima i na slushkama) sad, znam da je to postalo popularno pogotovo kod nas, ali meni to smeta.. osim toga najzdraviji i najshiri miks (a vidim i limiting na kraju, jelte) do sada..

sad shto se tiche mog miksa.. vrach reche da sam ga pregazio na masteru.. namerno sam stavio na saturate na t racksovom limiteru. dobijem tu i tamo neki neprijatni krc (ako obichan slushaoc obrati paznju) ali dobio sam zvuk koji sam hteo.. sad, dobosh mi je preglasan.. to je jedino shto mi smeta.. nabada me neprestano.. i on je sa namerom nagazen.. jer sam samo tako uspeo da ga ukrotim i da ostavim da konstantno udara istom jachinom.. ali sam ochigledno ostavio fader malo iznad tachke gde bi trebalo da bude..

ostatak mi je iskreno kul.. (osim mozda malo vishe reverba u nekim delovima pesme na klavijaturi, ali me jako mrzelo da radim automatizaciju, i shtoperica je brzo radila) vokal sam morao da zavuchem dole jer mi je smetao, i ovo je neka sredina.. iskreno, mislim da smo ogi i ja najsrecnije reshili problem gitare, koja ipak mora da vodi ovu stvar jer je najbolje odsvirana (i klavijature su ok, ali je previshe miran sound za ovu svirku i ove bubnjeve pogotovo)

naravno ovo je sve moje vidjenje stvari..

poz
nevezano bas toliko za ovaj post, ali broj otkucanih karaktera je prilicno isti kao i "uvek"...
Bratori, aj malo probaj da pishes sazetije i smislenije... Postujem te kao "lichnos'" na forumu (iako puno prichas za moj ukus-ne zameri sto sam iskren)... Dosao sam do situacije da kad vidim tvoj post samo skrolujem dole, chak ni ne procitam sta si napisao. Mislim da imas sta da kazes i verujem da zbog neumeca da preneses to sto mislis u formu foruma tebe nesto "kochi", tj. nisi prihvacen ozbiljno toliko koliko zasluzujes (a zasluzujes)...
Da je neko drugi u pitanju (a ne ti) verovatno bih ga ja (siguran sam i drugi) daaaaavno "ishejtovali"... Zato i sebi dajem za pravo ovo sto pisem (mislim da si super momak na mestu ali nepromisljen-i nisi vise tako mlad)...

Last edited by silicon science; 07-08-2009 at 02:06 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote