Re: Dobri magneti za Bass?
slušaj,sad sam upravo pogledao taj tvoj Blade na netu...nije uopšte rdjava kombinacija drveta!naprotiv!!! javor-vrat,ružino drvo-fingerboard, jova-telo!!! trebalo bi da ima odličnu "prirodnu" rezonancu....jedino me malo bune ti JS-1 single coil pick-upovi,ne znam kakvi su.........ALI! s obzirom da kažeš da si instrument uzeo relativno skoro,ja bih prvo proverio one sitnice koje sam ti naveo...tek kad to eliminišeš,onda razmišljaj o zameni...ALI! teško da ćeš sa bilo kojim single coil magnetima ma kakvi oni bili uspeti da eliminišeš šum....
ono što može da se uradi u tvom slučaju je da se odradi kompletno "uzemljenje" ležišta magneta....kao i kompletnog kućišta elektronike....ukoliko to već nije fabrički uradjeno,u šta malo sumnjam.....imam negde podrobno upustvo kako to da odradiš,poslaću ti sutra u toku dana....ono što ti je potrebno je samolepljiva alu folija(jeftinija varijanta) ili elektroprovodljiva farba(skuplja varijanta) jedan kondenzator od 300 mF(čini mi se) i malo prevezivanje,a rezultati su odlični!pogledaću u gajbi gde je to upustvo pa ću ga okačiti..
pozdrav
Last edited by milanCHE; 07-08-2009 at 01:07 AM.
|