View Single Post
Old 06-08-2009, 09:55 PM   #10
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Dobri magneti za Bass?

Quote:
Originally Posted by milanCHE View Post
hm...pa ima fora oko tog namotavanja koju majstori znaju,a to je odnos izmedju broja namotaja,debljine žice koja se namotava,izolacije,...... nisam ni ja neki expert,da te ne lažem,ali je fora što iole bolje firme to rade otprilike kao lik na tom videu što si pogledao..dakle:temeljno,odabrani magneti(al-ni-co poles) tačno odredjenog namagnetisanja,odabrana bakarna žica odredjene debljine...tra la laaaa..

a,evo sad mi pade na pamet....nemam ovde link,ali pogledaj-čini mi se da baš na oficijalnom sajtu Seymour Duncana imaš audio primere kako koji magnet zvuči...ovako napamet je jako nezahvalno davati bilo kakve preporuke....glupo je da ti kažem:kupi Seymour Duncan Bassline "quarter pound" za neck i "antiquity" za bridge i završio si posao.....(mada bi ovo što sam naveo imalo prilično širok spektar upotrebe) ......a da ti kažem: uzmi 2 x S.Duncan Bassline " NewYorkCity" pickupe (M.M. style)- to je 500 tinak evra...velika lova...
znači-pogledaj na njihovom sajtu i preslušaj.......a ovi u Mitros-u su kao navodno njihovi zastupnici (a imali su svega par modela zadnji put kad sam bio)

pozdrav
iskreno, nije mi problem da uzmem magnete/elektroniku za 500 eura.. mislim, jeste skupo.. ali bolje to nego da jurim gitaru koja odgovara mojim potrebama, jer znam da ce koshtati oko 2k eura.. a to je vec previshe hahah..

znash, kad sam imao samo squier strata, htedoh da uzmem magnete za nju.. medjutim dva su bila u opciji, i naletim na dve gitare sa tim magnetima. jeftino. stratovi. blago modovani (jedan relikovan grrrrr) al sve jedno. probam ih, odushevim se. ali imaju potpuno drugachiji sound.. jeste i drvo radi svoju prichu tu, ALI magneti najvishe.. rade potpuno drugachije, i svaki put ih menjam.. nije ni jedna za solo ni za ritam, nego obe.. zavisi od sounda koji mi treba.. i imao sam srece, iskreno.. za tu lovu nisi mogao bolje da prodjesh nigde.. sad, poblem kod bassa je shto nece biti drugog.. bar ne neko vreme.. sigurno necu uzimati novu gitaru dok ne nauchim da sviram istu dovoljno da shvatim da me sam instrument ogranichava.. za sada smatram da je elektronika problem.. s' toga mi nije frka da puknem 500 eura.. nacice se, jbg.. samo da imam dobar sound.. posle cemo lako.. jbg, ne mogu da ochekujem od gitare koja je koshtala 500 eura da ima zvuk koji daju magneti od 500 eura..

najvishe me jebe shto u poslednje vreme snimam bass samo kad je to apsolutno neophodno (pa mozesh zamisliti koliko me to baca u depresiju).. ako su neke jednostavne linije, koristim trillogy.. ako je neki zajebaniji ritam koristim bass.. i kad sam ga vec snimao I UBO ONO SHTO HOCU, onda hocu da se to chuje hahhaa

poz

edit: najbolje je da mi neko bukvalno kaze shta da uzmem.. i kad imam nekoliko mogucnosti, videcu sve njih.. ovako ih ima previshe, i nisam dovoljno pametan (niti sam basista niti gitarista, a daleko elektronichara) da bih znao shta mi treba.. sad gledam seymour duncane.. i nishta ne kapiram hahah..

evo, prvo.. ne znam, da li uz magnete dobijam i ostale kablove, ili to dobijam samo u paketima sa maskom? npr, ove dve gitare koje imam.. sve zajedno sa maskom je menjano..

sad, vidim da su ovi sd 4 string uglavnom dupli magneti.. to ne bi moglo u moju masku da stane.. sa druge strane ne znam ni kako struju da odradim.. naravno, dacu nekome ko zna, ALI moram da mu dam sve da ne bih ispao glup u drushtvu (kao sada)..

poz

edit2: jedino shto valjda razumem je da mi treba high output hahahha

Last edited by HeatMan; 06-08-2009 at 10:02 PM.
HeatMan is offline   Reply With Quote