View Single Post
Old 06-08-2009, 09:30 PM   #9
milanCHE
Senior Member

milanCHE's Avatar

Default Re: Dobri magneti za Bass?

hm...pa ima fora oko tog namotavanja koju majstori znaju,a to je odnos izmedju broja namotaja,debljine žice koja se namotava,izolacije,...... nisam ni ja neki expert,da te ne lažem,ali je fora što iole bolje firme to rade otprilike kao lik na tom videu što si pogledao..dakle:temeljno,odabrani magneti(al-ni-co poles) tačno odredjenog namagnetisanja,odabrana bakarna žica odredjene debljine...tra la laaaa..

a,evo sad mi pade na pamet....nemam ovde link,ali pogledaj-čini mi se da baš na oficijalnom sajtu Seymour Duncana imaš audio primere kako koji magnet zvuči...ovako napamet je jako nezahvalno davati bilo kakve preporuke....glupo je da ti kažem:kupi Seymour Duncan Bassline "quarter pound" za neck i "antiquity" za bridge i završio si posao.....(mada bi ovo što sam naveo imalo prilično širok spektar upotrebe) ......a da ti kažem: uzmi 2 x S.Duncan Bassline " NewYorkCity" pickupe (M.M. style)- to je 500 tinak evra...velika lova...
znači-pogledaj na njihovom sajtu i preslušaj.......a ovi u Mitros-u su kao navodno njihovi zastupnici (a imali su svega par modela zadnji put kad sam bio)

pozdrav

Last edited by milanCHE; 06-08-2009 at 09:36 PM.
milanCHE is offline   Reply With Quote