Quote:
Originally Posted by milanCHE
eehhhh,Aco...
|
Sale, drago mi je..
Quote:
kad bi to bilo tako jednostavno...puno je faktora koji pre magneta utiču na zvuk (bass) gitare....elem,vrsta drveta za vrat,vrsta drveta za fingerboard,tip veze vrat telo(bolt/on neck,set on neck,neck thru konstrukcije...)...?ICE!.......čitava matematika!
|
sve to znam, ali nemam para da menjam gitaru.. gledao sam gitare koje je nemechek mladji prodavao ovde, ali nemam tu lovu.. imam, ali mi treba z adruge stvari..
Quote:
ali da te ne oboshrabrim......ja sam u par nekih mojih bass gitara koje sam bud?io stavljao EMG (Hz seriju magneta),na?alost jedinu dostupnu na na?em tr?i?tu....nisam preterano odu?evljen...za ?ive nastupe o.k.,ali za snimanje....hmmmm....maaaalko mutno za moj ukus....
|
vrlo moguce, zato i pitam.. meni je emg dg20 odlichan na gitari, ali nisam verovao da imaju neshto shto ce me zadovoljiti kad je u pitanju bas.. mada, moram priznati da upravo ti dg20 magneti odlichno prenose tranzijente, pa chak i zice koje su mi sad vec par meseci stare zvuche odlichno na njoj.. (ne chistim ni vrat, a kamoli zice)
Quote:
stavljao sam ih na instrumente gde su stvarno ispo?tovani svi akustički zakoni u pogledu izbora i kvaliteta drveta i tipa konstrukcije.....
ono ?to bih ti savetovao od komercijalnih magneta je da proba? sa Seymour Duncan Bassline magnetima....ni kod njih ba? nema? preteran izbor.....imaju ih u Mitrosu....
ali se raspitaj,mislim da postoji i neki lik Vlado koji premotava magnete i to jako dobro......neko na forumu sigurno zna....
|
super, hvala puno na pomoci.. probacu.. inache to oko premotavanja, namotavanja (i ostalo) magneta nikad nisam kapirao al ajd..
Quote:
a ?to se tiče dampingovanja ?ica....pa to je stvarno zajebana i iritirajuća stvar pogotovo kod vi?e?ičnih bass gitara (5 i 6 ?ica)...
baci pogled kako sam ja to re?io na slici....prosto i lako....?enska gumica za kosu(ali ne od gume već od one rastegljive tkanine)...zavr?iće ti posao 
|
super stvar, padalo mi je to na pamet, ali da li ti to prigushuje zvuk, i smanjuje sustain na zicama?
poz
Quote:
Originally Posted by InsaneEyes
mogli bi zajedno da narucimo neki emg/bartolini set, ja isto jurim magnete za jazz-a iz istog razloga
|
bartolini?

nikad chuo.. nije losha ideja, mozemo da probamo
Quote:
Originally Posted by InsaneEyes
normalno je, moras da prigusujes, pogotovo za slap to je neizostavno, a i nije frka da se naviknes iaonako imas samo 3 zice da denfash 
|
uhh.. znam.. do skoro mi je to bio ogroman problem.. sad je malo manji.. ali i dalje je jbg.. sviram gitaru i klavijature (tu i tamo) i jbg nisam navikao na bas kao instrument, PLUS shto je neshto shto drzi gruv u pesmi pa je preciznost neophodna, te mi je sve to zajebano da priznam.. ali se polako navikavam..