View Single Post
Old 06-08-2009, 08:19 PM   #6
HeatMan
Moderator

HeatMan's Avatar

Default Re: Dobri magneti za Bass?

Quote:
Originally Posted by milanCHE View Post
eehhhh,Aco...
Sale, drago mi je..

Quote:
kad bi to bilo tako jednostavno...puno je faktora koji pre magneta utiču na zvuk (bass) gitare....elem,vrsta drveta za vrat,vrsta drveta za fingerboard,tip veze vrat telo(bolt/on neck,set on neck,neck thru konstrukcije...)...?ICE!.......čitava matematika!
sve to znam, ali nemam para da menjam gitaru.. gledao sam gitare koje je nemechek mladji prodavao ovde, ali nemam tu lovu.. imam, ali mi treba z adruge stvari..

Quote:
ali da te ne oboshrabrim......ja sam u par nekih mojih bass gitara koje sam bud?io stavljao EMG (Hz seriju magneta),na?alost jedinu dostupnu na na?em tr?i?tu....nisam preterano odu?evljen...za ?ive nastupe o.k.,ali za snimanje....hmmmm....maaaalko mutno za moj ukus....
vrlo moguce, zato i pitam.. meni je emg dg20 odlichan na gitari, ali nisam verovao da imaju neshto shto ce me zadovoljiti kad je u pitanju bas.. mada, moram priznati da upravo ti dg20 magneti odlichno prenose tranzijente, pa chak i zice koje su mi sad vec par meseci stare zvuche odlichno na njoj.. (ne chistim ni vrat, a kamoli zice)

Quote:

stavljao sam ih na instrumente gde su stvarno ispo?tovani svi akustički zakoni u pogledu izbora i kvaliteta drveta i tipa konstrukcije.....
ono ?to bih ti savetovao od komercijalnih magneta je da proba? sa Seymour Duncan Bassline magnetima....ni kod njih ba? nema? preteran izbor.....imaju ih u Mitrosu....
ali se raspitaj,mislim da postoji i neki lik Vlado koji premotava magnete i to jako dobro......neko na forumu sigurno zna....
super, hvala puno na pomoci.. probacu.. inache to oko premotavanja, namotavanja (i ostalo) magneta nikad nisam kapirao al ajd..

Quote:
a ?to se tiče dampingovanja ?ica....pa to je stvarno zajebana i iritirajuća stvar pogotovo kod vi?e?ičnih bass gitara (5 i 6 ?ica)...
baci pogled kako sam ja to re?io na slici....prosto i lako....?enska gumica za kosu(ali ne od gume već od one rastegljive tkanine)...zavr?iće ti posao
super stvar, padalo mi je to na pamet, ali da li ti to prigushuje zvuk, i smanjuje sustain na zicama?

poz

Quote:
Originally Posted by InsaneEyes View Post
mogli bi zajedno da narucimo neki emg/bartolini set, ja isto jurim magnete za jazz-a iz istog razloga
bartolini? nikad chuo.. nije losha ideja, mozemo da probamo

Quote:
Originally Posted by InsaneEyes View Post
normalno je, moras da prigusujes, pogotovo za slap to je neizostavno, a i nije frka da se naviknes iaonako imas samo 3 zice da denfash
uhh.. znam.. do skoro mi je to bio ogroman problem.. sad je malo manji.. ali i dalje je jbg.. sviram gitaru i klavijature (tu i tamo) i jbg nisam navikao na bas kao instrument, PLUS shto je neshto shto drzi gruv u pesmi pa je preciznost neophodna, te mi je sve to zajebano da priznam.. ali se polako navikavam..
HeatMan is offline   Reply With Quote