Quote:
Originally Posted by Braca
Za pocetak Peluso lampa ne postoji, kapsula postoji i zavisi koji tip zelis za mod
najcesce moduju od kineskih kopija AKG c12, znaci kinez mikrofon, kapsula Peluso, mada kad sve to kupis i neko ti jos uzme pare za mod (a u Srbiji ne znam ko to dobro radi) onda ti izadje na vise od 400-500 eura, za te pare imas RODU K2 kojoj ne treba mod, eventualno bolja lampa, ali i to ne mora, a mikrofon je potpuno ok i jako blizu nekoliko puta skupljim micovima.
|
SE Z5600 je skuplji mikrofon i jako dobro-zvuceci sto se mojih prohteva tice, zato sam ga uzeo, do duse stariju verziju, nisam ni mislio da postoji Peluso lampa, nisam toliko glup, mislio sam na neku od lampi koju oni nude na svom sajtu, i koliko vidim kapsula im kosta 170-200 $.Sto ako ja jednostavno nisam malouman je daleko ispod 400-500 E.
Sad jedino da li postoji neko u Srbiji ko to moze da uradi, a lampu cu svakako menjati.
Se mikrofoni su jako podcenjeni ovde, po gearslutz-u i levo desno na forumima se 90 % ljudi slaze da Z5600 zvuci dosta bolje od K2-ojke...
A i ja sam se odlucio za njega iz tri razloga:
1. razlog je Manley-ev test na kome sam ga na blind testu stavio na drugo mesto, odmah iza Neumann U87.
2. razlog je taj sto sam ga uzeo za male pare polovnog
3. razlog je sto sam radio sa SE Gemini-em i svidja mi se
Sa K2 sam dosta radio, i ne bih ga kupovao, SE 5600 ovakav kakav je sad mi jako bolje zvuci od K2.