View Single Post
Old 05-08-2009, 08:38 AM   #11
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
meni nije toliki problem kako je odsvirano...
ima i jako gorih, koji su kao "poznati" i tako ide na CD !
Meni je problem u aranzmanu / izboru instrumenata..mislim aranzman vec postoji i radi super, SAMO prenesen na gitar band NE RADI.

U originalu to kuca bas sequencer i ritam masina..tacno , solidno i ta dva instrumenta su prominentna u miksu. Takodje synth - jako glasan (opet programiran)
E sad, ako bend vec hoce da to svira uzivo na tezgi - mogu da se provuku, ali za snimak - nema sanse!
Prvo basista (verovatno) nije hteo da svira osmine kao sequencer (bilo ga sramota -a verovatno bi i krepao od odkidanja, da da da da da da ...!!).
Trebalo je da ima bar dve uzivo gitare (jedan da svira isto osmine sa basom, da bi bilo malo "mesa"...
A i klavijature su trebale bar da budu dve, da se covek ne lomi - jer ne postize..a to je glavni instrument u originalu..obratite paznju u originalu kako je jaka tema...u NIJEDNOM miksu nije toliko jaka i jednostavno NEMA STA DA NOSI pesmu i da POPUNJAVA prostor...(jer je gitarista jako stidljiv takodje..i gitara ne pounjava toliko..)

http://www.youtube.com/watch?v=bsJukf6_B4s (original)

Sve u svemu - kad gitar bend uzme da obradi neku sequencer based pesmu, treba da se malo pomuce i promene / razrade aranzman (ko sta svira) i instrumentaciju da bi to kao snimak ispalo dobro.

Ovako, uzivo,,mrka kapa.
E, ba? to mi je bilo na umu kada sam ti rekao da preslu?a? kanale Rekao si da sve zvuči kao da sviraju dva ipo instrumenta, pa sam hteo da čuje? da ustvari i sviraju dva ipo instrumenta...

I slično onome ?to je je Oggy rekao - ova matrica mo?e da se miksa jedino kao da se radi o ?ivom TV prenosu. Namesti? boje, kompresuje? elemente, otprilike postavi? odnose, i pusti? bend da svira. Ko voli reverbe - doda ih. ja ih ne volim pa sam ih zanemario. Jedino sam propustio da dodatno sve gurnem kroz master kompresor, a ?to bih za potrebe prenosa svakako uradio.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Ovih dana sam u nekim građevinskim radovima, pa ne sti?em ni da skinem (a kamoli da miksam) Doorse. Biće vremena i za to. Sad odoh da kupujem cement i grede

P.P.S. Jo? jednom pozdravljam akciju. Jako je dobro imati ovakve ve?be sa ?IVIM instrumentima. Jako dobro