View Single Post
Old 05-08-2009, 08:24 AM   #5
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Test mix - kanali za vezbanje...

meni nije toliki problem kako je odsvirano...
ima i jako gorih, koji su kao "poznati" i tako ide na CD !
Meni je problem u aranzmanu / izboru instrumenata..mislim aranzman vec postoji i radi super, SAMO prenesen na gitar band NE RADI.

U originalu to kuca bas sequencer i ritam masina..tacno , solidno i ta dva instrumenta su prominentna u miksu. Takodje synth - jako glasan (opet programiran)
E sad, ako bend vec hoce da to svira uzivo na tezgi - mogu da se provuku, ali za snimak - nema sanse!
Prvo basista (verovatno) nije hteo da svira osmine kao sequencer (bilo ga sramota -a verovatno bi i krepao od odkidanja, da da da da da da ...!!).
Trebalo je da ima bar dve uzivo gitare (jedan da svira isto osmine sa basom, da bi bilo malo "mesa"...
A i klavijature su trebale bar da budu dve, da se covek ne lomi - jer ne postize..a to je glavni instrument u originalu..obratite paznju u originalu kako je jaka tema...u NIJEDNOM miksu nije toliko jaka i jednostavno NEMA STA DA NOSI pesmu i da POPUNJAVA prostor...(jer je gitarista jako stidljiv takodje..i gitara ne pounjava toliko..)

http://www.youtube.com/watch?v=bsJukf6_B4s (original)

Sve u svemu - kad gitar bend uzme da obradi neku sequencer based pesmu, treba da se malo pomuce i promene / razrade aranzman (ko sta svira) i instrumentaciju da bi to kao snimak ispalo dobro.

Ovako, uzivo,,mrka kapa.
DaBear is offline   Reply With Quote