http://www.sendspace.com/file/557c6n
Videh da ste se svi angazovali nesto, pa resih da se na cas i ja poigram malo. Nema nista bolje od mixanja pesme posle celog dana snimanja...

Iskreno, nisam preslusao mnogo radova, ali sam bacio oko na komentare i to me je i nateralo da pokusam da smixam "Manijaka". Resio sam da sebi zadam zadatak i da smixam pesmu tako sto cu downloadovati traku po traku i tako ih slagati u mix, kao live nastup dakle. U toku mixa sam ukapirao da drugacije i ne bi bilo smisla jer se od samog slaganja i nekih nivoa tesko sta moze uraditi sa ovakvom sirovinom, tako da bi sve preko sat i po bilo trosenje vremena uludo (ako i ovo vec nije...).
Mix vise-manje, ali mislim da treba nesto bitnije ovde da naucimo, a to je da tehnika u jednom momentu postaje bespomocna kada zakaze ljudski faktor. Nema te sprave koja moze naterati ovog bubnjara i basistu da budu "na 1", niti tog mixadzije koji ovo moze smixati da lici na pesmu. Cak usnimci nisu losi, ali je sviranje za dozivotnu robiju.
Ono sto takodje nije zgoreg nauciti u ovakvim situacijama je da bend treba poslati kuci da vezbaju, umesto pokusavati da napravite pitu od raznih stvari koje u pitu ne idu. Dakle, ovde je producentski deo posla mnogo bitniji od posla mix majstora.