Re: Octava mikrofoni
Oktava MK 012 je kondenzatorski mikrofon sa malom membranom. Uglavnom sam ga koristio kao overhead, ali sam sa njim snimao i klasicnu gitaru, violinu, pa i neke prekusije. Dakle, primena mu je siroka, a rezultati odlicni. Za moj ukus ima malo topliji i meksi zvuk u odnosu na mnogo hvaljene i cesto koriscene AKG C451 mikrofone.Inace, ove male Oktave covek koji ih prodaje koristi za snimanje semplova akustickih instrumenata, posebno violine i ostalih gudaca, za strane narucioce.
Konkretene razlike izmedju Oktave MK 219 i 319 mi nisu poznate, ali se o svemu tome moze saznati preko interneta, zapravo, preko sluzbenog sajta Oktave iz Tula ili preko evropskih distributera.
Inace, MK 319 je mikrofon sa velikom membranom i zvucao je toplo, konkretno i precizno na violini i zenskom vokalu koje smo koristili za njegovo testiranje. Kako bi dati izvori zvuka lezali u miksu ne mogu da kazem, jer za neke konkretnije eksperimente nije bilo uslova. Covek koji ih prodaje kaze da je imao odlicne rezultate sa tim mikrofonom prilikom snimanja elektricne gitare.
|