View Single Post
Old 03-08-2009, 08:26 PM   #5
spidermusic
Senior Member

spidermusic's Avatar

Default Re: Octava mikrofoni

Oktava MK 012 je kondenzatorski mikrofon sa malom membranom. Uglavnom sam ga koristio kao overhead, ali sam sa njim snimao i klasicnu gitaru, violinu, pa i neke prekusije. Dakle, primena mu je siroka, a rezultati odlicni. Za moj ukus ima malo topliji i meksi zvuk u odnosu na mnogo hvaljene i cesto koriscene AKG C451 mikrofone.Inace, ove male Oktave covek koji ih prodaje koristi za snimanje semplova akustickih instrumenata, posebno violine i ostalih gudaca, za strane narucioce.

Konkretene razlike izmedju Oktave MK 219 i 319 mi nisu poznate, ali se o svemu tome moze saznati preko interneta, zapravo, preko sluzbenog sajta Oktave iz Tula ili preko evropskih distributera.

Inace, MK 319 je mikrofon sa velikom membranom i zvucao je toplo, konkretno i precizno na violini i zenskom vokalu koje smo koristili za njegovo testiranje. Kako bi dati izvori zvuka lezali u miksu ne mogu da kazem, jer za neke konkretnije eksperimente nije bilo uslova. Covek koji ih prodaje kaze da je imao odlicne rezultate sa tim mikrofonom prilikom snimanja elektricne gitare.
spidermusic is offline   Reply With Quote