View Single Post
Old 29-07-2009, 07:23 PM   #14
Salle
Junior Member

Salle's Avatar

Default Re: I ja konja za trku imam.

Uhh... nisam razmisljao o tome. Gitaru umem da nastimujem bez stimera... toliko sluha vala imam... al' gitara uzivo i nije zvucala toliko katastrofalno koliko na snimku. Mozda su mi cula bila omamljena, jer je ovo snimano nakon jedne zurke na moru, al' nije sad bitno...

Sto se harmonije i sablona tiche... paaaaaaa... gitaru sviram relativno kratko... od nove godine otprilike... i nisam toliko napredovao da bih mogao da komponujem komplikovane harmonije.
Uostalom, kombinovanje harmonskih zakona na kompleksan nacin ne mora da bude garant dobre pesme. Stavise, mnoge dobre, kvalitetne, evergreen pesme imaju vrlo jednostavne harmonije.

Kad su melodije u pitanju, poslednje sto bih zeleo jeste da budu jednolicne, da podsecaju na neimare domace nam muzicke scene, ali mislim da se danas ne ostavlja preterano mnogo prostora za neku kreativnost.
Relativno talentovan momak napise neku pesmu... prosecnu... okaci je na forum recimo.... i dobije negativne kritike u smislu da ovo i nije sad nesto revolucionarno.... i da mora biti originalniji.... ne obeshrabri se, ali pocne da bude radoznao...
Evo, mene zivo zanima.... kako da budem originalniji?
Znam da je to pomalo i stvar talenta... za muziku ga imam (ili sam potpuno promasio srednju skolu)... ali me interesuje da li mogu starije kolege sa foruma da zamolim da mi daju savet kako i cime da obogatim svoju muziku, da ne bi vise bila tako sablonska?

Hvala