View Single Post
Old 28-07-2009, 09:17 PM   #57
jox
Junior Member

Default Re: .. rumski chat ..

Quote:
Originally Posted by vasko View Post
u redu client side je odradjen u ajaxu,a server side znas li kako je odradjen tu?
Server-side je odradjen na samom serveru: irc.serbiancafe.com

Salim se... pretpostavljam da sam mibbit.com sluzi kao middleware pri komunikaciji irc-server<->mibbit<->browser, a kako su oni implementirali njihov softver.... samo oni znaju

@diviner: Masa ljudi nema instaliranu javu (ukljucujuci mene), a ni potrebu da skinu i instaliraju nesto od 15mb, zarad necega sto moze da radi preko ajax-a.
Druga stvar je flash, koji ima instaliran mnogo veci procenat ljudi, ali, opet, zasto se ogranicavati na one koji imaju instaliranu javu (flash), kad postoje alternative za koje je dovoljan samo browser.

Ja sam mibbit predlozio iz najbolje namere. A da li ce biti usvojeno, nije na meni. A i pitanje je uopste koliki prioritet ima chat kanal na forumu, da bi neko na njega trosio vreme.

Quote:
Originally Posted by diviner
I naravno radi u svim browserima (probano juce u IE, Mozilli, u Operi, u Safariju). ?
Ako si hteo da testiras upotrebljivost java aplikacije, nema mnogo smisla da je testiras sa jednom istom JavaVM, pa sve i u razlicitim browserima. Logicnije je da si instalirao vise verzija JavaVM i video sa kojima radi OK...
jox is offline   Reply With Quote