Thread: Pomoc pravnika
View Single Post
Old 28-07-2009, 10:38 AM   #5
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Default Re: Pomoc pravnika

Izdvajanja za PIO su skoro slicna vec za 2.000 dnara nego kod Awacsa, sa PDV i nema zajebancija jer se PDV ne placa ako nisi u sistemu PDV tj. ako ti godisnji prihod ne prelazi 3.000.000. I nema odbijanja 12.5 od bruto, prema tome meni je ipak racionalnije ovo sto sam ja predlozio, ali to je samo moje misljenje!
Alene
POmesao si PDV, nema PDV ako nsi u sistemu PDV, znaci fakturises svoje usluge bez PDV sa napomenom da nisi u sistemu PDV. Pausolno oporezivanje tu mislim na PIO, zdravstveno, osiguranje za slucaj nezaposlenosti i porez na dohodak, objasnio sam ranije da je to u mom slucaju advokata sve skupa oko 10.000 dinara mesecno. I nama su uveli fiskalne kase od marta sledece godine, ali mi nije jasno zbog cega to rade, ali to nije ni bitno. I ako budes imao fiskalnu kasu izdavaces racune bez PDV jer neces biti u sistemu PDV. Daj boze da budes u sistemu PDV jer po meni je to jako dobro, mogo bi da kupujes opremu bez PDV, odnosno da platis PDV pa da ga posle povratis. Sve u svemu nista komplikovano, ionko smo drzava sa minimalcima pa i ne mogu da oporezuju kolko oni zele. A sa druge strane imas i povoljnosti kad otvaras agenciju da eventualno dobijes neka sredstva, zasto da ne, sve sto se moze uzeti od drzave uzimaj. Samo je po meni najvaznija tvoja procena da li ces imati mesecno prihode minimum 500 do 1000 eura, jer to je neka donja granica isplativosti postojanja agencije, ali zato imas slobodu koja nema cenu.
Pozz
Braca is offline   Reply With Quote