Re: Pomoc pravnika
Upravo tako nesto,jer u prilici sam da mogu pokusati praviti kombinacije na nekoliko strana a u sadasnjoj firmi kao zaposlen moram provesti 8 sati,imao ili nemao posla.Ovako bih, kad bih se registrovao kao neki samostalni oblik ,sadasnju firmu oslobodio obaveze da moram biti zaposlen(solidna plata je u pitanju,prijava na pun iznos,sve je regularno sto i njih mnogo kosta) a ostao bih im dostupan onda kada im trebam,ne daju mi platu nego mi placaju za svaki posao pojedinacno.Sa druge strane ja sam oslobodjen obaveze 8casovnog blejanja svaki dan i mogu da se okrenem i na druge strane.Hteo bih to uraditi na neki ozbiljniji i profesionalniji nacin.
Braco,znaci mislite da bi neki oblik agencije bio najbolje resenje za to?Sta znaci to pausalno bih placao pdv i u kakvoj bi vezi bila ta agencija sa mojim sadasnjim bruto i neto primanjem u ovoj firmi gde sam sada,to nisam bas shvatio?Kako bih kao agencija naplacivao usluge posle svake odradjene ,fiskalni racun,faktura?Pa se to kasnije oporezuje,mozete li mi malo objasniti?Znaci konkretan primer,otvorio sam agenciju i zove me firma da odradim posao.To bih ja naplatio recimo 100 Evra.Na koji nacin ja to naplacujem i kad i kako mi se to oporezuje?
Hvala unapred