Thread: Pomoc pravnika
View Single Post
Old 27-07-2009, 04:30 PM   #2
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Default Re: Pomoc pravnika

Vidi ovako, malo je nejasno sta zelis ustvari, odnosno da li ce se obe firme saglasiti da si freelancer, ako su one saglasne a to znaci da nije u pitanju radno vreme (ono 8 sati svakog radnog dana), onda ti ja najvise preporucujem da otvoris svoju firmu tipa agencije (radnje najobicnije za usluge recimo), ja kao advokat mesecno imam obaveze od oko 10.000 dinara prema drzavi, sto stvarno nije puno. E sad pod uslovom da te pausalno oporezuju to ti se najvise isplati, a onda ti njima mozes da fakturises iznos kao sto si imao bruto platu kod te firme, a onda to isto i drugoj firmi, i onda ce ti neto biti puno veci (u svojoj firmi) nego sto si inace primao od te firme. Ovo sve vazi ukoliko ti ta firma nije isplacivala minimalac a ostatak na ruke-onda oj predlog nije dobar, jer to radi vecina firmi u Srbiji. Onda naravno ostaje ti mogucnost, posto si sam svoj gazda, da nadjes jos neke firme za manje poslove, to vec sam moras da procenis, ali ja licno volim da sam svoj gazda, klijenti su zakon i za njih radis. Sve ostale kombinacije po meni nisu dobre jer zavisis od drugih recimo udruzenja muzicara, ovako ti imas punu kontrolu nad penzionim osiguranjem jer ga ti uplacujes. Razmisli pa se odluci
Pozdrav
Braca is offline   Reply With Quote