Thread: Pomoc pravnika
View Single Post
Old 27-07-2009, 08:16 AM   #1
alen
VIP Member

alen's Avatar

Default Pomoc pravnika

Ovako,
Radim u jednoj firmi kao tehnicar,izmedju ostalog i zvuka i tu sam u stalnom radnom odnosu.Pojavila mi se varijanta za jos jednu firmu koja se bavi slicnim poslovima,malo drugacije orjentacije,nisu konkurentne jedna drugoj pa sam razmisljao raditi za obe(mora se,takvo je vreme doslo).Morao bih izaci iz stalnog radnog odnosa u prvoj i pokusati raditi samostalno,usluzno za obe.E sad,kako bih to mogao najlakse izvesti,u kom obliku se registrovati da nemam zajebavanja da otvaram firmu.Postoji li neka varijanta registrovanog umetnika ili tako nesto,sa ziroracunom preko kog bi mogao da primam uplate u vidu nekih honorara ili slicno,bitno mi je da to bude regularno jer obe firme funkcionisu tako.Znam da bi mogao otvoriti klasicnu firmu,sa uplatom mesecnih obaveza i slicno ali dali postoji neka alternativa sa manjim obavezama prema drzavi?

Hvala

EDIT: tek sada sam primetio topik "Registracija studija" u odeljenju Razno,valjalo bi ga prebaciti u Pravna pitanja.
Najbolje mi zvuci ta varijanta registrovati se kao Estradni umetnik.Ako sam dobro razumeo mesecne obaveze su oko 3000din?Dali mi kao takvom neki DOO moze uplatiti honorar za obavljanje nekog posla(konkretno tonskog tehnicara)?

Last edited by alen; 27-07-2009 at 08:50 AM.
alen is offline   Reply With Quote