View Single Post
Old 23-07-2009, 10:12 PM   #6
OFF
Pro Member

OFF's Avatar

Default Re: Zidanje studija! Predlog i pomoc :)

Ja sam pri kraju svog studija, koji je bio adaptacija postojeceg prizemlja, malo zidanja i sve ostalo sto sleduje...... iz tog paklenog iskustva...
To sto ti planiras je najbolji moguci scenario, mislim..... ali ne verujem da moze da se odradi za ispod 30000 - 40000e, ugrubo. Kada se vec daje takva lova, ne treba gubiti vreme po forumima i kupiti savete, vec platiti nekoga ko ima zestoke reference i ciji ce rad sam sebe da otplati kroz ustedu u materijalu i greske koje ce se izbeci.
E sad, opet, moje skromno iskustvo...... grubi radovi su tek pola, a u slucaju studija mozda ni trecina investicije, a oblik sobe i izolacija od spoljnjeg sveta, a mozda i najvaznije, separacija medju sobama za snimanje, najvise zavisi od zidanja. Ja bih svakako radio sa onim nemackim blokovima (porotherm?) koji se mogu puniti peskom, i po potrebi dodavao jos jedan zid (izmedju rezije i studija ili cak i okolo, ali verovatno nema potrebe posto ti je ambijentalna buka mala).

Takodje, iz mog primera za reziju od nepunih 30m2 sam potrosio skoro 2 m3 azmafona i preko 2m3 mineralne vune (one od 4eura/m2)...... i oko kubik i po drvene gradje (bez lamperije na plafonu i poda)....... I napominjem da je moj studio u provinciji, gradjen bez preteranih ambicija i obaveze da se bori sa jos 100slicnih konkurentskih u krugu od 20km kao sto je slucaj sa BGom....

Ne zelim da te obesrabrim, ali samo treba da budes svestan u sta se upustas..... arhitekte i majstori su tek posebna prica, njima to nista nije jasno zasto to mi tako hocemo, i sve vreme nas gledaju belo.... a naplacuju kao da znaju o cemu se tu radi