View Single Post
Old 15-07-2009, 10:42 AM   #24
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Default Re: Sokoj i Budjav Lebac...!!

Svako autorstvo je licno imovinsko pravo, prema tome ne moze niko pa cak ni SOKOJ da se bavi formulama koje idu na stetu autoru, SOKOJ je od drzave dobio javnopravno ovlascenje da moze prikupljlati autorske naknade od svih pa i od emitera, i svako njihovo razglabanje da nesto ne moze, a da su pritom njihovi troskovi najveci moguci, dovodi autore na prosjacki stap. Potpuno je legitimno staviti im zahtev da se prikupljanje i raspodela kolaca, a i troskovi, urade onako kako je dobro za autore ne za njih, inace koj ce nam moj takav SOKOJ.
Postoje nacini da im se stane na put jer moja je predpostavka da su se birokratizovali i da sadasnja ekipa to ne moze da uradi na posten nacin. Svaka rasprava na skupstini SOKOJA ocigledno da ne daje rezultate, ali postoji mogucnost da se da prituzba Vladi republike Srbije jer oni su im dali to javnopravno ovlascenje. Sledeci korak je formirati novu organizaciju i zatraziti isto to javnopravno ovlascenje od Vlade, a ja sam misljenja da to mogu da rade i privatne agencije, jer fala bogu to je privatni interes, radi se o parama i tu sve treba da bude potpuno transparentno. Od autora zavisi, a put sigurno postoji, pa cak i to da autore zstupaju advokati pred SOKOJEM, ne bi bas tako lako mogli da nadju obrazlozenje.
Braca is offline   Reply With Quote