ja mislim da je najbolji intro ono sto ti prvo padne na pamet. kod mene je to ponekad samo blagi uvod cinelicama,mozda jedan takt ili dva, dva stiha iz strofem,pa da glas samo uleti na vec postojecu melodiju, ponekad mi je to ona izmenjena vokalna linija iz refrena, a imam i par pesama gde je intro deo koji se po svemu ( osim po akordima ) razlikuje od cele pesme, onda to ubacis u jos jednom delu u pesmi,pre poslednjeg "referenta" i eto ti hita
naravno,moje idealno resenje je originalan sample od npr osam taktova , koji se ponavlja kroz ceeelu pesmu,a menja se samo aranzmanski bubnjevima i oslaim k-palcima, pri cemu se i vokalna linija,naravno, menja kroz pesmu.
uradi sve,neka intro i ostane za kraj, uzmi brigde, neki c deo, deo iz refrena ili sampocetak strofe,malo izmani,modifikuj, nesto okreni naopacke, isprati akorde a odsviraj novu melodiju , igraj se sa delovima svoje pesme i mozes da dobijes milion varijacija.
ja to nekada toliko puta uradim, da imam uradjene dve pesme koje se mogu malte ne pevati jedna preko druge,isti tempo, isti akordi - razlicita melodija i zanrovi,moze se reci,snimio je isti decko a pesme su totalno razlicite. s tim sto je jedna nastavak price iz one prve

ma igraj se,to ti je moj najbolji savet