View Single Post
Old 01-07-2009, 09:43 PM   #5
slowstar
Pro Member

Default Re: Polovne klavijature za live svirku

Upravo u tome ZA TE PARE je i poenta. Naime ja veoma volim Yamahu, kao na primer Motif 7 XS, ili S90S, ali nije stvar u "firmi" kao takvoj, nego u modelu...
Opet, usudjujem se da kazem, da W5 nije nesto sto bi danasnje standarde zive svirke zadovoljilo, NI ZA KAKVE PARE, a ne zato sto je jeftino, pa onda kao "vredi"
termin ipak ima svoja ogranicenja, dakle postoji nesto, sto ne vredi ni najmanju sumu / posmatrano naravno iz danasnje perspektive. Kada je sprava W5 izasla, bila je naravno sjajna, kao sto je i meni svojevremeno bio sjajan Roland JUNO 60 kada sam ga kupio, mislim da dve noci nisam oka sklopio isprobavajuci njegovih 8 banki po 8 boja...Nista nisam "a priori" pljuvacki mislio, samo sam razmisljao da je coveku potrebna neka sprava za tezgu, na kojoj ce i nesto moci da se odsvira u smislu klavira, el. klavira, stringsova, neke solo boje, poneke "zujalice" (sawtooth, supersawtooth) i naravno nekog "cilima" da ne kazem "pad-a"
P.S. meni "tata" nikada nije kupio instrument, cak sam ga i u periodu odrastanja slabo i vidjao, stalno bio po inostranstvu...Za svoj prvi instrument sam zaradio korepetirajuci balet u pozoristu na Terazijama, toga se dooobro secam, a i sve ostale sprave koje sam imao ili imam, kupio sam od "svojih" a ne roditeljskih para.

Last edited by slowstar; 01-07-2009 at 09:48 PM.
slowstar is offline   Reply With Quote