View Single Post
Old 30-06-2009, 11:33 PM   #56
Braca
Senior Member

Braca's Avatar

Default Re: DIY Vocal booth & Control room?!

Veliki studiji polako izumiru, autonomnost je pobedila, i ja bih samo da dodam svoje razmisljanje. Napravio sam preko 80 ploca u nesredjenoj akustici, nisu to remek dela ali ih je objavljivao i Jugoton i Slovenci i PGP, ponajvise Diskos, zakljucak moze i bez akustike. E sad posto imam za srpske prilike pristojnu akustiku , osecam se bolje, prijatnije, sa vise samopouzdanja, i moj je zakljucak da je uvek bolje sa austikom nego bez nje, manje se umaram, mogu duze da radim. Znaci bolje je da se napravi ono sto se moze, i u prostoru koji je na raspolaganju, pa i ako postoji neki deep ili peak ili stagod, lako se resi u masteringu. Ljudi radite akustiku, nije to velika investicija s obzirom sta dobijate, a sto se mene licno tice razumevanje osnovnih principa akustike u realnosti- ne teoretisanje, puno doprinosi razumevanju i ostalih procesa rada u studiju eqvilizacija i slicne stvari, sve je to povezano i ko to razume dobice jako pristojne rezultate, a ko ne razume napravice los rezultat i u realworld studiju!
Braca is offline   Reply With Quote