Quote:
Originally Posted by Eomsy
...............
BOggy: "... u maloj sobi je takvo nešto nemoguće, kakav god način i metodu primenili..."
Opet, jasno mi je, no ne pokušati ama baš ništa?! Ne, nisam takav lik, previše cijenim dobar zvuk da ga ne bih htio popraviti ako se da ... A za posljednju liniju mi preostaje ARC ... J
|
NE... nisam TO rekao!
Rekao sam da se ravan odziv na MERENJIMA ne moze dobiti u maloj sobi.
Za usi i sluh... Dovoljno ravan odziv se MOZE postici cak i u sobi 3.5x3.5x2.6 (mala soba, kvadratni presek).
Mislim da ti spora veza ne smeta da pazljivo citas...
Ili mozda ne znas da u akustici ljudi cuju samo manji broj anomalija koje se mogu i izmeriti. Veci deo anomalija NE.... jednostavno ne percipiraju. To sam vec mnogo puta napisao, covek je rodjen u reverberantnom prostoru, genetski je nasledio snalazenje u reverberantnom prostoru jos i od predaka, tako da ne treba mesati babe i zabe, odnosno ljudski sluh i merenja... i potrebno je iskustvo da bi se na osnovu merenja zakljucilo ISTA, barem u slucaju studijske akustike, gde je cilj ljudski sluh, i potreba za ravnim odzivom samo u tom okviru.
ARC??? Pa ako si napisao to sto jesi (spor modem, odskora prosirena porodica, poslovi oko kuce...),
bices neozbiljan i dokon, ako vreme koje bi potrosio na ARC ne posvetis svojoj porodici, barem u mojim ocima... za ostale ne znam...
ima (na ovom forumu) ljudi koji VERUJU (religija) ili se barem NADAJU (to je ljudski) da je to moguce... iako proizvodjaci nisu dokazali da je moguce, osim ako ne smatraju "dokazom" grafikone editovane u photoshopu. Kada bi barem malo truda ulozili u proucavanje akustike i elektroakustike... shvatili bi ZASTO to ne moze, i ne bi smarali populaciju svojim "visprenim" "izumima".
Bilo kakvu aktivnost na ekvilajzeru pre monitoringa u cilju korekcije akustike, izvezban sluh detektuje kao
pogresno, ako je monitoring dizajniran da ima iole ravan odziv (anechoic)... da ne govorim o "poravnavanju" levog i desnog kanala ekvilajzerom (razliciti setup za levi i desni) ... to detektuju kao katastrofu i bol u glavi. Prema tome... akusticki problemi se moraju resavati akustickim resenjima... nema precice.
pozdrav
bogi