Quote:
Originally Posted by awacs
Oduvek sam ja znao da ste vi maheri zapravo najobičnije stipse bre ua bre  Sve kao "ne znam, keve mi, tako mi do?lo" a dobio si bre Reason za D? direktno od firme iz ?vedije i oni ti objasnili sve fazone a ti neće? da ih deli? sa ortacima. I nije ni čudo ?to se ovde krije? pod tim Balthazaar nickom, i mene bi bio blam da budem ti, a nisam ti, mogu misliti koliko je tek tebe blam. A i lak?e se peva Bal-Balthazaar nego Bass-Basshunter. Nego, jesi taj avatar crtao rukom pa skenirao ili je vektorski rad? Ako je vektor, koje vrednosti brusheva koristi? za konture? Mojne si stipsa brateeeeee
@Psychogen:
Nije fora (samo) u kicku, nego u celom miksu. Ako sidechainom povezuje? kick i neki instrument, on uop?te ne utiče na kick, nego na pona?anje tog drugog instrumenta. Pogledaj ovo obja?njenje procesa:
http://sonictransfer.com/side-chain-...tutorial.shtml
... a onda kreni da istra?uje? dalje. Neka te ne zbuni to ?to ovaj primer referi?e na Ableton Live i SSS SideCh Comp - princip je isti, sve su ostalo nijanse 
|
E hvala brate, ali ja sam upravo taj tutorial procitao pre nego sto sam i dosao na ovaj forum, a dosao sam posto mi je trebalo resenje za Fruity. Ali nema potrebe sada nista, skontao sam ja sve vec odavno ovo, i sibam track, uskoro ce biti gotov.

Cak sam naucio da mi za neku primitivniju soluciju sidechaining-a uopste i ne treba poseban kompresor, vec to moze da se uradi u frutiju, automatizacijom i dobije koliko-toliko takav efekat. Jos me samo zanima gde mogu naci bas onakav sample kick-a....i da li bi trebalo jos obradjivati preko modulatora...cini mi se da ima malo attack-a
Sto se tice Basshunter-a, vi ostali ljudi koji se pravite da mnogo znate, mogu da vam kazem jedno: nemojte da kritikujete nekog ako mu niste jos dorasli. Nije on dzabe izdao za Warner Bros. Nije on profesionalni muzicar, ali tip bas ima talenta za kompovanje. Kad vi budete izdali nesto npr. za WB, onda slobodno poredite svoje track-ove sa njegovim.