Slazem se da razlike mogu biti znacajne razlike...
A sto se tice ovoga sto sam stavio za Azad-a, koliko znam vezano za mix inzenjere koji miksaju rep, trude se da im sam snimak bude to to, bez da se previse maltretiraju u miksu...Konkretno citajuci Vito Mauricio-ov clanak kako su miksali In the Club, Sony C800 isao u NEve 1073 zatim u 737 gde je malo kompresovan i tako dry u miks sa room reverbom sa nekoh Yamaha reverb procesora...U sta verujem, jer licno ja se trudim da ne cackam previse te vokale i ne menjam ih totalno od originalnog snimka kada miksam rep, sto uglavnom i radim...
Jednom prilikom sam radio jednog crnju iz USA koji je snimao na novom U87 mikrofonu i ne secam se kom preampu na nekom Bostonskom univerzitetu, ti vokali su meni bili fantasticni, samo sam malo kompresovao, stavio malo plate reverba i tako poslao u miks...
Tako da mislim da mu treba mikrofon kog nece procesirati dok ne umre.
A kako mi se cini iz tvog posta, slazes se sa mnom sto se Korbya tice ili se varam?
U svakom slucaju sa Korbyem i ako ima 3 razlicite glave kao da ima 3 razlicita mikrofona i moze da kombinuje, a sa jednim starim U87 ili U47 ima samo jedan...
A ovo za musterije i Neumann se slazem, nema sta... Ali ako je verovati korbyjevom sajtu da Peter Gabriel, Lenny Kravitz, Laurin Hill su njihove musterije onda mislim da sa njim ne moze biti greske, isto verujem da im je customer service odlican...
I da Brauner Phantom C me je isto oduvao sa zvukom a nije toliko skup...Ja da imam toliko para ja bih uzeo Korby, cak me je i Manley-eva recenica da od kako je kupio Korby KAT ostale mikrofone koje ima ne smatra za mikrofone za vise...
Ali posto ne kupujem ja necu vise da kenjam
Pozdrav i tebi Dzoni i tebi RM