View Single Post
Old 15-06-2009, 04:13 PM   #12
RetroMan
Senior Member

RetroMan's Avatar

Default Re: Oprema i 16.000 EUR

Quote:
Originally Posted by Jan View Post
cuo sam dve razlicite U47-ice i to od prilike lepo toplo zvuci
Ja sam ih cuo podosta, i razlike izmadju pojedinih komada mogu biti znacajne.

Quote:
mislim da je Korby mnogo dominantniji sada...
Nije mi jasno u kom smislu?

Quote:
Isto vokal doticnog repera Azad-a ... zvuci fantasticno na tom Horchu
Mislim da jako tesko moze da se proceni mikrofon (ili bilo koja sprava), sa krajnjeg mixa (i jos masterizovanog), posto ne znas sta je sve bilo u lancu, niti kako je to primenjeno (na pr, EQ).

Quote:
a decko se orijentise na rep produkciju koliko vidim, i zato mislim da mu je bolje uzeti Korby ili Horch ili tako nesto ako bas hoce perverziju...
Nisam shvatio da hoce perverziju, vec vintage, i ne osporavajuci kvalitet navedenih mikrofona, to su ipak kopije za koje je malo ko (od potencijalnih musterija) cuo, i marketinski je bolje da uzme nesto sto se zove Neumann, a i vrednost ce samo rasti, za razliku od kopija.

Quote:
Mada meni licno bi i Brauner Phantom C ili neki bolji radili posao
Ako se opredeli za moderan mikrofon, i ja bih preporucio Brauner, radije nego ove skuplje, a manje poznate varijante.

Quote:
ne bih se igrao sa starim mikrofonima...
Ja sam se igrao, licno sam imao (tokom vremena) set U47, od kojih je samo jedan bio potpuno OK kad asm ga uzeo, ostale sam dao da se srede, sto nije problem, odnosno, bitno je da je trafo originalni, i da je OK (obicno i jeste), posto je nemoguce naci nov, a ostalo se da naci i zameniti, i uopste nije komplikovan za odrzavanje, i nema razloga zasto ne bi trajao (bez problema) duze nego neki nov mikrofon, naprotiv. Jos uvek imam 2 komada, a dva su zavrsila kod gore navedenog gospodina Tracy Korby-ja, iz cega se isto moze izvuci neki zakljucak.

RM
RetroMan is offline   Reply With Quote