Thread: Pre
View Single Post
Old 13-06-2009, 07:37 PM   #49
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: Pre

Quote:
Originally Posted by Arthur View Post
trebao bi imati minimum jedan ch, trafo, i hi-z input. Sve ostalo je dobrodošlo ali ne na uštrp kvaliteta suvog zvuka.
moj izbor do 1000 eura, a da svu lovu dajem u kvaliteti preampa, i nikakve druge dodatke je bio Great River. ima raspon od vrlo cistog, ali ne sterilnog zvuka, pa do suptilno saturiranog od trafoa. ako ti treba i agrsivniji zvuk stisnes gump koji spusta ulaznu impedaniju - korisito sam na nekim zenskim vokalima i nekim sintevima.

iz direktnog iskustva govoreci UA tube prozvodi se nemogu mjeriti s ovim, osim kad naletis na nesto gdje bas briljira. ISA220 , koji ima po sebi lampica ko svemirski brod (gdje mi je vrlo drag i praktičan eq i kompresor), ali sami preamp nije ovaj nivo.. koliko god oni napisali puta "rupert neve" u svojim brosurama. druga stvar, kvare se - u stiudiju gdje sam povremeno fusario, oba im otisla u roku par mjeseci, pa morali cekat zamjenu.

samo za usporedbu reda veličine, kad bi stavio kompresor i eq iste kvalitete (npr EQ-1NV), takav GR voice channel bi kostao 2 puta više i od 430.

imam kratko iskustvo s APIjem, i on je definitivno moj plan da zaokruzim selekciju preampa, takodjer radi dobro na gotovo svemu. ali kao prvo pretpojacalo odn. "djevojka za sve" dajem ipak prednost Great Riveru.

ako ides na API500 format, onda mozes i ovce i novce... stavis unutra jedan GR NV500, jedan API .. i jedan MA5 - koji ne poznam ali stalno slusam nevjerojatne hvale..

clusterchord is offline   Reply With Quote