Quote:
Originally Posted by boom.trass
Dusane, hvala na sugestiji, razumem tu logiku. Pokusacu tako. Mada, kako sam prinudjen da i dalje koristim procesor(GT-8) zbog terci i slicnih stvari koje su mi neophodne u svirci, nemam bas dobru kontrolu nad snagom pojacala, jer ne bodem procesor u regularan ulaz pojacala, vec nazad u main in. Samim tim, nekoristeci preamp, potenciometri na pojacalu su mi van funkcije i nekako mi pojacalo dosta tise radi nego kad ubodem gitaru direktno u njega. Ali, pokusacu na procesoru da nadjem neku optimalnu snagu, pre peak-a.
Inace, pojacalo je stari gitarski Roland CUBE 100 iz sredine `80-ih sa gitarskim Electro Voice zvucnikom. MosFet. Najvise volim da ga sviram u kombinaciji sa Ibanez Artist-om i dobrim kablom. Ali nazalost, to nije zvuk koji mi je potreban na svirci.
|
Nisam siguran da razumem za?to u stvari umesto da bode? procesor direktno, ?to ti je jednostavnije i praktičnije, ?eli? da ume?a? pojačalo u priču? Da li si uop?te probao da ozvuči? to pojačalo i čuje? kako to zvuči preko razglasa pa konkretno zna? da je zvuk bolji nego ?to je bio direktno iz Boss-a? Pitam jer sam skeptičan po pitanju toga da će uključivanje procesora u varijanti koju si ti opisao pa onda ozvučavanje na maloj snazi, i?ta doprineti zvuku. Da sam u tvojoj varijanti nezadovoljan zvukom, ja bih pre probao da zamenim spravu sa kojom sviram, ili da (po?to se obično ljudi na to ?ale) iskoristi Boss-ov FX loop i uključim neku analognu pedalu ili spravu koja ima drugačiji dist. Recimo proba? da koristi? neki Bossov OD ili DS zajedno sa simulacijom kutije iz GT8, po?to je u FX loop-u, mo?e? da isprogramira? da ti se pali i gasi zajedno sa presetima.
Elem, razumeo bih da ka?e? povratak korenima pa recimo nabavi? neko pojačalo, ide? direktno u njega, uključi? GT8 u fx loop samo da bi vukao modulacione efekte prostore itd, koristi? gain sa pojačala pa je to zdrav zvuk. Ovako mislim da se ni?ta su?tinski ne menja osim ?to komplikuje? sebi ?ivot.
Pozdrav!