View Single Post
Old 02-06-2009, 10:46 AM   #8
Color
Senior Member

Color's Avatar

Default Re: novi BLACK EYE PEAS - Boom Boom Pow

Quote:
Originally Posted by Shot View Post
I opet sa ja ponavljam - meni je ovo dobro. A inace ne volim konfekciju koja se vrti po r&b i hip-hop chartevima. Al ovo mi je dobro.
Ne smijete to gledati kroz prizmu harme i kicka. Ovo je pop po ljestvicama al po formi nije uopce pop i ne podljeze pravilima koja se vrte u toj nekoj pop produkciji danas (harmom na harmu, melodija u centru svega, A-dio B-dio aranzman i slicno).
I to se dogadja vec desetljecima. Muzicari se izbljuju po necemu, klinci to popuse do kraja, onda deset godina kasnije ti isti muzicari gledaju kako se muzika promjenila i govore kako nista vise ne valja, pitajuci se gdje je nestala "prava" muzika i zasto vise nisu u trendu. Sad da smo mi svi negdje preko velike bare onda bi se pitali "zasto ja ovo ne shvacam" a ne pitanja tipa "zasto je ovo takvo smece". Trendovi se mjenjaju. A Will-I-Am je definitivno jedan od trendsetera. Kod nas se to slabo prati. Dokaz tome je da kod nas nikada r&b produkcija nije postojala (sad pricam prvenstveno iz perspektive HR, iako znam da je i u Srbiji tako). Ovdje se vrte pop pjesmice sa r&b zvukom. Al forma je uvijek ostala pop. Nije se uhvatilo jer ljudi ne razumiju...
Druga je stvar kome se sviđa ili ne. Sad pricam cisto iz profesionalne perspektive. Mi (ili dio nas koji je usmjeren na ovaj tip zvuka) bi trebali biti ljudi koji pratimo trendove sa svim dobrim i losim smjerovima. To je posao!
Jeste, sve to stoji sto pises i delimo priblizno isto misljenje sto se tice tih stvari... Konkretno ali vezano za ovu stvar, iskreno receno mozda je dobar zvuk ali gde je tu pesma!?

Nisam ogranicen muzickim formama i stilovima i bas volim da cujem neko osvezenje, neki drugaciji pristup, jer ma koliko muzika vec bila isfurana i preradjivana i obradjivana, ipak je to svet bez granica i nema nikad kraja novim i novim pristupima... uvek me odusevi kad neko pomeri granice... Ali kod ovoga mislim da to nije slucaj... sumnjam da cemo jednog dana da uramimo ovu pesmu i reci, eeeee ovaj ga je provalio jos dok smo mi bili u pelenama. Nema ovde nikakve inovativnosti niti drugacijeg pristupa, ja licno cujem da je radjeno u fazonu: "E, ajde bas da probam ovako nesto, slaba mi nesto inspiracija danas...al zasto to tako radim, kad malo bolje razmislim pojma nemam, al ajd malo boom boom...to je dovoljno"....
Color is offline   Reply With Quote