Re: ff800 ili mr816 csx? GR ili 5012?
Kupio sam 2626 iz više razloga (i svi su se pokazali ispravni) :
1.tera M-audio Protools (prvii i osnovni razlog, na par šljaka sa PTom sam duplo otplatio cenu sprave)
2. ima 8 preampa, zajedno sa FFom imam 12 i bez ikakvog problema snimam bubanj sa ove dve sprave
3. Mogu da ga nosim okolo sa sobom a da mi FF i dalje stoji u studiju i da ne moram da razjebavam studio kad radim nešto napolju ( a ovo nije retkost ove godine!)
Generalno, njegovi preampi i AD konverzija zadovoljavaju moje potrebe za snimanjem bubnja ( a to radim prilično često i čini mi se uspešno), tako što prvih 8 mikrfona bez overheada i Ambienca bodem u M-audio, a OH i AMB na FF800 sa njegovim preampima. I ovo radi meni sasvim kako mi treba. Neću da se lažem da čujem neku osetnu razliku da mi ove sprave kvare zvuk iako sam imao prilike da radim i sa lepim skupim mixerima i svakako skupljim AD konverterima. DA konverziju M-audia nisam probao, nisam imao potrebe ni neke prilike, FF800 mi je glavni DA konverter, i volim ga jer mi je rekao puno nekih novih stvari posle 9632 kojeg sam imao 4 godine i smixao boga oca na njemu. Svakako M-audio radi jako dobro, ima 2 ADAT I/O, što meni znači puno jer snimam na 88.2k, pa ih sve teram preko optike u FF. Definitivno radi bolje nego što košta, i sad je to ultimativno pitanje koliko ko ima para i na šta želi da ih da. Ja preko ovog što sad imam samo želim još jedan par dobrih preampa tipa API, Neve il nešto generalno rockerski, i miran sam do daljnjeg. Bar dok ne počnem da uzimam 5cifrrene brojke za svoj rad. E sad, dragi moj Sale, ti vidi šta ti TREBA, pa ćeš lako naći šta ti ODGOVARA. Svakako da ako nemaš želje da snimaš bubanj ili bodeš neku armiju outboarda, ti se ne isplati da kupuješ ni FF, ni 2626, već da zabodeš neki valjani 2ch AD-DA konverter i jedan valjani channel strip (po želji, u zavisnosti od tipa signala/žanra koji želiš da snimaš),i vozi.
|