Quote:
Originally Posted by Bo_13
isplati se. pre treba kupiti dobre kablove nego dobru spravu. kod stereo mix-a ces razliku izmedju dobrog i loseg kabla bolje da cujes nego kod npr. samo snare-a.
naravno pod uslovom da ostatak tvoje opreme moze da isprati kvalitetu kabla.
ako razmisljas pragmaticno najisplatljivije je da ulozis pare u dobre kablove...posto je sve osltalo lako da se dokupi i promeni, a kablovi su manje vise fixni i moras da rasturis studio da bi menjao kablove.
test A/B je uvek tricky...pitanje je da li se slusa razlika ili "sta bolje zvuci". razlika je kod dobrog i loseg kabla cujna (i to jako cujna) ali sta je bolj ili losije, e to ovisi o gomili drugih stvari ukljucujuci i licni ukus.
razlika izmedju dobrog i loseg kabla se najlakse registruje u "brzini" slike. s losim kablom najcesce imas osecaj da ti visoki ili basevi kasne. ili da ti bas nije "tight". stereo slika je uza i "3D" efekat je manji ili uopste ne postoji.
evo npr vovox je kabel koji ima dosta srebra u sebi i to rezultira (za mene) time da su visoki malo "metalni". meni se to recimo ne svidja...ali na drugoj strani se ponekad desi da "sve svira lepo, ali fali mrvica visokih, a ako probam sa eq-em onda se sve pokvari" pa u tom slucaju zamenis patch kablove (uzmes vovox) i resio si problem.
pozdrav
|
Bobane,
Hvala na odgovoru. Ubedio si me da sutra narucim nekoliko razlicitih high end kablova i DOBRO poslusam koji mi se najvise svidjaju.
Pozdrav.