View Single Post
Old 25-05-2009, 07:48 PM   #6
Color
Senior Member

Color's Avatar

Default Re: Decibeli, Decibeli, VU metri

Quote:
Originally Posted by SumAnuT View Post

Nije mi ipak jasno zasto ti ne mozes da smiksas do 0dbfs pa da oni to tamo smanje kad pustaju ... mozda zato da ne bi svako malo smanjivali i pojacavali nesto ovako imaju standard pa samo pustaju bez da cackaju ista?
Ja treba da im isporucim materijal po tim tehnickim specifikacijama, u principu skoro na celom svetu postoji neki standard i ako im ne posaljes tako, vrate ti materijal...znaci oni nece da se cimaju oko toga. Sto se tice Evrope, u vecini zemalja je standard max peak level -9dB, i to je onda jasno...

Problem je kad je to izrazeno a analognim ciframa.. Al ajd, ako u Evropi vazi da je 0dBv = -18dBfs a oni nalazu maximum peak level +9 dBm upper to alignment level, alignment level bi u ovom slucaju trebalo da bude tih 0dBv... po toj logici bih onda u digitalnoj sferi mogao da mixam do -9dB. Ok, na limiteru stavim out ceiling na -9dB ali to je peak level.... trebao bih nekako da izmerim i po VU metrima, ne znam koji plugin da stavim da bih dobio sto realniju vrednost.. ali opet nisam ni siguran da li sam dobro protumacio da mogu da mixam do -9dB max peak level....

-18dB je malo, to bi mi onda materijal bio mnogo tisi od ostatka koji ide na TV-u...
Color is offline   Reply With Quote