Thread: Sta za padove ?
View Single Post
Old 20-05-2009, 08:43 AM   #4
balthazaar
Banned

balthazaar's Avatar

Default Re: Sta za padove ?

da krenem prvo od "odbrane" ovih pedova...

poslednja primjedba o "rogobatno" odsviranom" i problemu sa harmonijama?!!! Pa to Gmol-C-Dmol-Gmol-C-Dmol -Asus4-A-Asus4-A....U čemu je tu problem?Gmol i C i Dmol valjda nisu....onda je problematičan prelaz sa C u Asus4....ne znam...tako da je prozivanje za "nepoznavanje" harmonije bilo krajnje "ispod pojasa" i neosnovano...tako da ću te za ovaj dio priče zamoliti, uz izvinjenje , da ne kenjaš

To što način na koji sam isprogramirao preset nazivaš ružnim i neukusnim - to samo govori o tebi i potrebi koju si dobio da me omalovažiš, a prositekla je iz toga što pedovi stvarno, ruku na srce, zvuče solidno!

Što se tiče frekventnih i tehničkih detalja koje si "zapazio".....i oni su problematični...ali dobro! Sigurno je da ovi pedovi nemaju pretenziju na neki premium kvalitet, već na to da ped može da se napravi na osrednjem vsti-u pauzi kuckanja na forumu - na lap topu sa integrisanom kartom i slušalicama Pored tvog pokušaja da budeš tehnički ispravan ,a nisi bio, pedovi su sasvim pristojni - a ko ima uši to može da čuje..

a, ako ja treba da iz pozicije nekog ko danas čuje iste ove pedove osporim njihov zvučni kvalitet...to bi bilo zato što su previše koncentrisani u opsegu od oko 600hz do 1khz i imaju šupljinu negdje u midle basu....takođe "airy" element ne može nikako biti problematičan zato što ga je previše i smeta, već zato što ga nema dovoljno i ide više ka srednjem opsegu . Pedovi generalno manjkaju u visokima...Ko ima uši i analajzer - može ovo da čuje i vidi...Od frajera kao ti me ne čudi da čuju i vide ono čega nema...jer na tome se i bazira sva priča hardver fetišara...Ovo je samo bio mali uvod, a neći biti lijen da sjedem malo pred neki ozbiljniji vsti i napravim koji pad da svak ko ima uši čuje...To što su neki od vas bacali pare na te starudije ne znači da treba svi to da rade! Puknite ali takvo je vrijeme došlo - danas mali Grujica može sa narodnom verzijom da radi sve, ako ne i više, nego što vi možete sa tim arsenalom koji ste skupo plaćali Sve je to ok , ali mi nije ok kako navodite i druge da bacaju pare. Vi ste poslednji mohikanci...toga na stranim forumima gotovo i da nema....pomirili su se ljudi sa tim šta je vsti i kakvo je vrijeme došlo...i sve te priče o toliko muzičarskih faca što polako , ako ne i potpuno prelazi na soft verzije - ništa to ne znači...par čudaka sa Balkana zna sve o "dobrom zvuku"....e, pa , moliću lijepo, nije tako! Iritira me je taj potcjenjivački odnos koji se vuče odavno prema soft sintovima...još jedna stvar - u koliko bih znao da će neki hardverski sint - pa makar koštao- 10 hiljada evra...toooliko drastično da mi poboljša zvuk -našao bih te pare da je kupim - pa orilo gorilo! Još jedna stvar - nije bavljenje vsti -jevima besplatno! Pa čak i sa nardonim verzijama! Treba kupiti dobar lap top (ako hoćeš uživo da sviraš - znači minimum 500 evra....treba imati solidan interfejs - znači minimum 200 evra, treba kupiti midi kontroler - minuimum minimuma 100 evra...i još ako ćeš da kupuiš legalnu verziju vsti- ja....ajde da računamo i to oko 500 evra....znači sve kad bi se sabralo i oduzelo - dođe se negdje oko 1300-1500 evra. Ako vi snosite zlatna jaja i možede da kupujete te starudije da bi iz jedne izvukli saw, a iz druge puls...to je vaša stvar! Za mene je to kolekcionarstvo kao i svako drugo. Takvom kolekcionarstvu bih i sam bio sklon i vjerovatno počnem te stvari da sakupljam čim mi finansije to dozovle, ali zarad ličnog gušta i uživanja A, te priče o nedostižnom zvuku fino možede pod pazuh i nazad u 20 vijek... a ko pada na tu spiku - neka baca pare...

Apsolutno sam spreman da na svaki patch koji bi neko postavio ili dao odgovorim nečim iz soft-a...čak i ovi manjkavi pedovi što sam sklepo na brzinu na lap topu govore o tome i biće tu da podsjete šta tek može da se dobije ako se uzme ozbiljniji plag i ako se malo vremene posveti...ja za to sad nisam imao vremena, a niti sam pri sebi imao ozbiljniji plag...ali biće i toga...

dalje

Ovo pitanje je je bilo postavljeno , koliko se meni čini, u sekciji audio softver!?
Toliko o mojoj prvoj reakciji na tvoj fetiš post u kome nabrajaš hardverske sprave koje trebaju za pedove

Last edited by balthazaar; 20-05-2009 at 09:52 AM.
balthazaar is offline   Reply With Quote