View Single Post
Old 19-05-2009, 09:05 AM   #23
idekius
Mason

idekius's Avatar

Default Re: UAD 1176 LN-po čemu je to "must have"?

Quote:
Originally Posted by OFF View Post
Meni to nikad nije bilo jasno.. cak sam jako davno i postavio topic o tim mikrosekundama....... ne verujem da uho moze da registruje promene unutar jedne milisekunde
Naravno da ne može... Ali, ako je kompresor prebrz, brzo se aktivira i stišava tranzijente, onda sluh itekako registruje da fale tranzijenti...
Tu je sad zvrk koji meni nije jasan... 1176LN je definitivno strašno brz... Koriste ga za usnimavanje vocala ( ?ajd? nekako), ja 1176ln koristim i za npr doboš, koji je vrlo tranzijentan instrument... nikada nisam primetio da tu nešto nedostaje.

Inače, uvek popuštam attack maaaaalkice duže od onoga "što bi trebalo", a release maaalkice kraće, u paničnom strahu da ne sjebem tranzijente ( da ne bi bilo: "Udavija gi, jedan Nišlijski kalfa - tj. JA-, s? compressor, na zelen Čair.." . ) , pa da pesma posle zvuči kao da si bacio ćebe preko nje

I još nešto... Za one koji misle da je UA Fairchild 670 spor kompresor (zbog boje i tripa koji daje)... njegov attack je od 200 do 800 mikrosekundi, ili 0,2 - 0,8 ms!!!
Toliko o tome kako je spor!

Last edited by idekius; 19-05-2009 at 09:36 AM.
idekius is offline   Reply With Quote