Re: PT vs. Steinberg \samo konstruktivno/
Mislim da se veoma isplati! Znam da ce me mozda ljudi napljuvati,ali, svestan rizika, tvrdim da LE ima brutalnu farbu i da je bolja od Nuenda 3 (barem one crack verzije) i to se znacajno oseti u mix-u!
Za VST ti kazem da jedino sonnox ima iole upotrebljive vst, i uz povremene izuzetke,sve ostalo je uglavnom smece! Cak mi EQ-7 onaj obican iz LE-a 5X bolje radi od svih wavesa i sl... Odlican kompresor u LE-u,D-verb tu i tamo,ali nista manje nego neki najhvaljeniji VST-ovi...
Sve u svemu,odlican izbor bi bio i neki od UAD-a jer ove karte zaista dobro rade a mogu se veoma povoljno nabaviti i to bi u kombinaciji sa LE-om radilo na veoma zavidnom nivou,ako se uzme u obzir FF400 koji je vec dokazano - odlican! U Sustini,realno ti je dovoljan M-box micro koji je izuzetno povoljan,a uz njega standardno ide originalna verzija LE-a i kazem,razmisli o UAD-u...
Postoji i nova verzija Cubase-a koja isto tako ima poboljsanu farbu,ali i neke druge opcije ,koliko cujem program je sjajan,ali i logicno vise kosta...
Pozdrav!
|