Re: Za?to je skidanje na sluh bolje od gledanja u Tablature
Hmmm, pa sad, ne znam da li podrzavas tutorijal ili ne, ali na kraju rekoh tablature i partiture se razlikuju ko bog i sesirdzija..
Tablatura je pojednostavljeni zapis za gitariste koji im daje samo koju zicu i na kom polju streba okinuti.. nema ni trajanja nota, nema ni takta, nema niceg drugog..
Partitura ili notni zapis je kompletno delo sa svim mogucim stvarima..
Da i danas mozes da nadjes partiture za neke stvari.. kompletne.. narocito Jazz, klasiku, pop, folk i slicno, ali za Panteru, Satrianija, Claptona... nemoguce.. zato sto bi to tebalo da radi strucna osoba i da to citaju ljudi koji su muzicki obrazovani.. a pre ce biti da ce Panteru svirati pocetnik koji voli tu muziku i zeli sto pre da otprasi riff koji je popularan... To je fakat zar ne.
Dalje, ja nisam protiv tablatura, ali i sam si rekao... nisu da se covek 100% osloni na njih.. vec eventualno, da mu pojasne nesto...
i zadnje... gitarista, ne mora da skida samo gitaru. Vazno je skinuti akorde stringsa, solo na saxofonu, ukrase ... mada svaki gitarista ce predpostavljam skidati pesme u kojima gitara preovladjuje.. pa mu tako nece biti tesko da cuje i razazna gitaru... a i bilo bi pozeljno da to budu sto prostije stvari.. za pocetak...
Azra, Corba, Prljavo kazaliste, Schorpions... bla, bla...