View Single Post
Old 15-05-2009, 01:51 PM   #11
MD
Senior Member

MD's Avatar

Default Re: ***low End Theory***

Aha, ispričavam se, ono 'cimanje' sam pročitao kao snimanje...

Cimanje je znači sviranje...

Jednom sam čuo neki maleni Kustom amp u jednom shopu, mislim da je bio Kustom, cijena je tu negdje ispod 150 eura, mislim da je čak imao i lampu... to je zvučalo ok, ali je i čovjek/prodavačje svirao ok... pa mislim da je više izvlačio iz toga on prstima nego samo pojačalo... ali tko zna...

Edit: mislim da je to ovo...

Nisi rekao za sto ti treba... mislim, osim sviranja po kući, hoćeš li i probe imati s tim jednom...

Ako ćeš i probe s tim onda...
Za tu jeftinu varijantu, mozes uzeti bilo koje tranzistorsko power pojačalo, znači neko koje samo ima snagu i zvučnik, to bi trebalo biti jeftino po elektroničkim dućanima, kao kod nas chipoteka... najčešće i imaju oznaku 'gitarska'...
Ne znam kakva je ta pedala, ali recimo pedala tipa metal zone, koja ti kompletno oblikuje sound, moze bez problema dobiti zvuk na takvom pojačalo a da služi za metal sviranje...
Dakle, ako pedala sama po sebi ima dovoljno distorzije za metal sound i eq, onda ti treba samo neko ovakvo pojačalo...

Ponajviše zbog toga što ćeš kod ovakvih pojačala za istu cijenu dobiti dosta više snage, nego kod nekih turbo jeftinih gitarskih... pa ćeš moći i na probama izvući zvuk dovoljno glasno...

Ako ti treba za po kući na slušalice, onda ti je najbolje POD 2.0 ili neki behringer... staviš slušalice u to, a ako hoćeš čuti zvuk sa strane kroz zvučnik, mozes ga spojiti na bilo što, od kompa do linije pa čuti kroz zvučnike...

To ti je i dobra investicija jer ti uvijek moze posluziti i u puno ozbiljnijem setupu i sigurno će imati neku primjenu, bar kao multiefekt...

Ako kupis pojačalo od 150 eura, prije ili kasnije ćeš preći na neko bolje...

Ja ti savjetujem što je isplativije... 150 eura se može korisno uložiti...

Naravno, bilo bi okej, ako ganjaš jeftinog tranzistorca, da gledaš kupiti nešto polovno, dakle za 150 eura ćeš često dobiti ono što košta i puno skuplje novo...
A i sa svakom parom dodatno ušteđenom, izbor ti je sve bolji... pa makar to bilo još 50 eura...

"Easiest way to turn defeat into a victory is to put on the enemy's uniform" - Number One

Last edited by MD; 15-05-2009 at 01:53 PM.
MD is offline   Reply With Quote