Quote:
Originally Posted by kravadinka
Poslacu ti ja Help, a imas ga i na netu...
Prelazak na PT je meni bio dosta lak i brz, pa iz tog ugla gledajuci ne vidim zasto bi imao neke vece probleme, osim toga gde se pojedine funkcije nalaze, ali zavisi i koliko si uopste imao iskustva sa sekvencerima ranije...
Instrument Channel ti sluzi za instrumente, on ti je i MIDI kanal u isto vreme, znaci ne treba ti MIDI i AUX posebno, osim ako hoces da koristis Stylus i njegove Multi Out opcije, pa ti treba jos MIDI kanala, a onda ti treba i jos AUX kanala da kroz njih Stylus svira na izlazima 2,3,4,5,6,7,8, pa cak i tada umesto MIDI opet mozes da koristis Instrument Channel, preglednije je, sve opcije za In i Out su na njemu i vrlo se lako rutuje...
Ako hoces da radis MIDI na PT, mislim da je mazohizam sve ispod verzije 8, od koje je to postalo otkrovenje, vrlo je lako i jednostavno, brzo i konstruktivno, sve ono kako je odavno trebalo da bude, imam i Logic Studio 8, ali mi je PT 8 sada jedini logican izbor, bio bi takodje na Windows-u...
|
Ne, ne planiram da radim MIDI u Pro Tools-u, ali nece skoditi da znam kako mogu da odradim ako dodjem u situaciju da recimo moram...
Pa sta imam iskustva nekih 7-8 godina Nuendo/Cubase-a i isto toliko Acid-a koji koristim iskljucivo za seckanje semplova i pravljenje ritmova, mada sve manje u poslednje 2 godine...Par puta sam otvorio Sonar, nikad radio nesto konkretno u njemu, a Pro tools nije da mi nije jasan, evo vec sam krenuo da miksujem u njemu, nego recimo ono za delay na kanalima nikad ne bih shvatio da mi nisi rekao, pa onda onaj elastic audio sto nije hteo da se iskljuci...Pa midi koji mi je nekako dosta drugaciji...Inace ostale stvari su jasne, ruting, ubacivanje efekata, editing, mislim nema tu niceg toliko nejasnog...
Ali mi je onaj delay od Waves L2 pojeo 2-3 sata mozganja recimo...