View Single Post
Old 13-05-2009, 09:46 PM   #13
Bo_13
Member

Default Re: pre master, master i finalni produkt.

Quote:
Originally Posted by HeatMan View Post
ma nema na chemu.. malo izbegavam forum, al ti si me (ili da persiram? ) si me odushevio..

znam, koristim na masteru samo t racks.. i dizem eq-om drumove, release je najkraci jer mi pojede tranzijente.. al nemam pojam.. opet ne udara onako kako sam zamislio pa se na kraju vratim na mix (kada me umor natera) i dignem drumove toliko da ne moze da se slusha vishe.. i onda upropastim sve shto se moglo upropastiti..

znam da je dosta stvari u opremi koju imash, i da je karakter koji se dobije na svakoj od tih sprava zasebno, jedna od glavnih stvari.. al nisam preterano u tom svetu.. pa neka zvuchi hladno, bash me briga.. al samo da udara kako treba..

radish li paralelnu kompresiju u masteringu? video sam da dosta mastering inzenjera radi po tom principu.. pogotovo kad je u pitanju neka malo "tvrdja" muzika..

hvala tebi na odgovoru

poz
hvala na odusevljenju .
hladno ne mora obavezno da bude lose...vecina extremne metal svirke (pogotovo skandinavija) zvuci hladno, ali ispadaju plombe .
dobar deo elektronsek muzike takodje.
obrati vise paznje na attack...sto duzi attack to vise "kicka" sto kraci attack to ti signali postaju "tromiji" i imas osecaj da pesma postaje sporija.
ratio ne bi trebao da bude visok.
analogne sprave imaju bolji headroom...pored karaktera to je jednako bitan razlog sto su mi draze od plug-inova.
paralelnu kompresiju koristim...kada lezi na nekom mixu. dobra je fora...ali kao i sve ostalo, ne koristi ti uvek.

pozzz

Last edited by Bo_13; 13-05-2009 at 09:48 PM.
Bo_13 is offline