Thread: difuzor panel
View Single Post
Old 12-05-2009, 09:53 PM   #163
quake
Banned

Default Re: difuzor panel

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Ne znam sta je konkretno mislio kad je napisao "previse uniformna difuzija"... Ako to bukvalno prevedem, ne postoji "previse" uniformne difuzije, odnosno, zao mi je sto je to nemoguce, ali bi bilo dobro da je sto VISE uniformnija difuzija, i u prostoru i u vremenu (frekvencija)... znaci tako ja to zamisljam ako bukvalno predefinisem "uniformno" kao "homogeno" ili "jednako"...

Ako je mislio na veeeliki difraktal treceg reda kod Bob Ludwiga, tako daleko nisam isao do sada, jer nije bilo ni prostora ni vremena ni para ni zahteva za tim...

Realno mislim da je "fraktalisanje" difuzora odlican nacin da se smanji red difuzora, relativno pojednostavi izrada, a opseg uticaja bude cak i siri.

Osnovni problem kod fraktalnog difuzora je proracun opsega rada malih difuzora i vece konstrukcije, BEZ preklapanja frekvencija, i to ces morati sam da se iskobeljas (domaci zadatak). Nije uopste trivijalno ISPROJEKTOVATI difraktal akusticki homogeno ili uniformno, a da se pri tom UKLOPI u ZADATI prostor... barem meni to nije bilo trivijalno... ali to sam samo ja.

Ako nisi u stanju da proracun uradis sam, onda ti je najjednostavnije da se okrenes "dobroj staroj" 41-ici... koja je relativno siroka, a odlicno se pokazuje u radu.

pozdrav

bogi
Nenad je u sustini rekao da ne treba u prostoriju stavljati previse difuzora sa pn7,mozda ga nisam dobro interpretirao,sorry...Ako sam dobro shvatio difuzori koji cine difraktal su razlicitih frekvencija i one ne bi trebalo da se preklapaju?....Difraktal cine pet difuzora ili sedam ako svaki od difuzora ima pn7??
quake is offline   Reply With Quote