View Single Post
Old 12-05-2009, 09:22 PM   #10
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Pro Tools pitanje?:S idiotsko, al sta cu:S

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
Tako treba naravno... Ti kanali ce da kasne, a ti ih pomeris za toliko ranije...

Latencija na masteru ne znaci nista, onda sve sto prolazi kroz master kasni za toliko, sto ne smeta uopste. Nuendo i Cubase imaju ADC i ona radi po principu da sam software kasnije pusta sve kanale koji nemaju plugin sa latencijom da bi se usinkovali sa ovima koji imaju i tako onda imas to kasnjenje na masteru i tamo, kad se stavi desetak pluginova sa latencijom onda je tamo to kasnjenje ponekad i po 2048 semplova, ali ti to ne prmetis, osim kad stisnes PLAY pa cekas tih 2048 semplova da ceo projekat krene...

Jedino gde moze biti problema sa PT je SEND na AUX kanalima gde ce ti signal koji izlazi iz reverba kasniti za koji sample, recimo ako ti sam reverb plugin ima latenciju od recimo 512 sto je cesto obicaj, Altiverb se tako ponasa. Ali, da li je to toliko bitno pored predelay-a, repa reverba koji se podesava, early reflection-a i ostalih stvari koje se podesavaju na uvo i na tempo pesme...

Ne opterecuj se i radi...

Evo u kom grmu lezi zec sad.

Drums (konkretno kick i snare) su mi rutirani na AUX kao na grupu, znaci output ide na bus 7-8 i na aux-u input bus 7-8.
ALI u isto vreme sam kick i snare poslao sendom na bus 5-6 gde radim paralelnu kompresiju.
Sad kad mi se skupe KICK+SNARE grupa (AUX) i NY COMP AUX, koliko god da pomerim unazad trake uvek grupa kasni za NY AUX-om, jer na NY AUX-u imam McDSP CB4 koji nema latenciju a na grupi L2 (jer zelim samo da mi hvata pikove) koji ima 64 ms, i uvek mi se kick i snare cuju kao kroz flanger:S Ne znam sta da radim:S
Jan is offline   Reply With Quote