View Single Post
Old 12-05-2009, 09:10 PM   #2
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Pro Tools pitanje?:S idiotsko, al sta cu:S

Quote:
Originally Posted by kravadinka View Post
PT LE nema, kao sto verovatno znas, ADC pa sve kanale na kojima imas latenciju moras rucno da pomeris.
Velika vecina pluginova nema latenciju, osim UAD-a gde je ona ogromna i pojedinih Waves-a koji imaju po koji sample kasnjenja.

Ako si rutirao kanale na AUX onda drzis CTRL i ALT i kliknes misem na mixeru gde ti pise na koliko db ti stoji kanal i otvorice ti latenciju za svaki kanal posebno. Ako na drumsima imas 64 sample latenciju zbog pojedinih plaginova, a na AUX imas 1024 onda ceo bubanj pomeris za 1024, a za 64 samo tu ili te trake koje pokazuju to pomeranje, naravno ako pokaze 128 onda za toliko jos vratis. Na mixeru dole imas NOTES i tu upises svaki put kad pomeris da znas gde si u svakom momentu i kad izvadis plugin, znas koliko i sta da vratis.
Pomeras tako sto selektujes trake i ides na Edit pa Shift.

Mozda deluje komplikovano, ali zapravo nije, stvar je navike. Ja nemam UAD pa i nemam tih problema, ali nekad se desi da ni pluginovi ne prijavljuju pravu latenciju pa i software koji ima ADC nekad zna da zaglavi, ovako bar ako moras da radis rucno znas sigurno da je sve u redu.
Iako je ovo veliki nedostatak, ipak za ove godine koliko imam PT nikada mi to nije bio problem niti mi je otezavalo rad, desi se mozda u pet pesama jedna ili dve trake da moram da pomerim trake i to bas ako stavim neki karakteristican plugin, ali generalno ne vracam svuda, RVox ima 64 sempla laterncije, ali kako ga koristim iskljucivo na vokalu onda i ne vracam trake, tu mi i odgovara da vokal vuce malo nazad, iako se tih 64 sempla skoro uopste i ne cuje u ovom slucaju. Ostali Waves-i imaju po 1 sample, nista strasno da bih morao da vracam sve za taj 1...

U jebem ti zivot, nikad ne bih shvatio!
A reci mi sta ako na masteru ima latencije?Onda nista ne vracam?
Jan is offline   Reply With Quote