View Single Post
Old 12-05-2009, 09:01 PM   #6
kravadinka
Pro Member

kravadinka's Avatar

Default Re: Pro Tools pitanje?:S idiotsko, al sta cu:S

PT LE nema, kao sto verovatno znas, ADC pa sve kanale na kojima imas latenciju moras rucno da pomeris.
Velika vecina pluginova nema latenciju, osim UAD-a gde je ona ogromna i pojedinih Waves-a koji imaju po koji sample kasnjenja.

Ako si rutirao kanale na AUX onda drzis CTRL i ALT i kliknes misem na mixeru gde ti pise na koliko db ti stoji kanal i otvorice ti latenciju za svaki kanal posebno. Ako na drumsima imas 64 sample latenciju zbog pojedinih plaginova, a na AUX imas 1024 onda ceo bubanj pomeris za 1024, a za 64 samo tu ili te trake koje pokazuju to pomeranje, naravno ako pokaze 128 onda za toliko jos vratis. Na mixeru dole imas NOTES i tu upises svaki put kad pomeris da znas gde si u svakom momentu i kad izvadis plugin, znas koliko i sta da vratis.
Pomeras tako sto selektujes trake i ides na Edit pa Shift.

Mozda deluje komplikovano, ali zapravo nije, stvar je navike. Ja nemam UAD pa i nemam tih problema, ali nekad se desi da ni pluginovi ne prijavljuju pravu latenciju pa i software koji ima ADC nekad zna da zaglavi, ovako bar ako moras da radis rucno znas sigurno da je sve u redu.
Iako je ovo veliki nedostatak, ipak za ove godine koliko imam PT nikada mi to nije bio problem niti mi je otezavalo rad, desi se mozda u pet pesama jedna ili dve trake da moram da pomerim trake i to bas ako stavim neki karakteristican plugin, ali generalno ne vracam svuda, RVox ima 64 sempla laterncije, ali kako ga koristim iskljucivo na vokalu onda i ne vracam trake, tu mi i odgovara da vokal vuce malo nazad, iako se tih 64 sempla skoro uopste i ne cuje u ovom slucaju. Ostali Waves-i imaju po 1 sample, nista strasno da bih morao da vracam sve za taj 1...

www.dynamix-audio.com

Last edited by kravadinka; 12-05-2009 at 09:08 PM.
kravadinka is offline   Reply With Quote