Quote:
Originally Posted by dvuckovic
Ajd da otvorim sezonu
Koliko su bili nagazeni miksevi Van Gogha kad su ti stigli, i sto si sve radio? Daj malo detalja?
|
hej,
mixevi nisu ni bili malo nagazeni. lepo uradjeno sa pikovima na -5db. jedina zamerka sa tehnicke strane koju sam imao i sto mi je predstavljalo problem u radu je ta cinjenica da je najsvetliji element u mixu vokal. cinele i hi-hat su bili dosta tamni i posle nekoliko pokusaje sam shvatio da je za taj projekat najbolji set-up...bez eq-a. na celom albumu nisam koristio eq. koristio sam samo millennia TCL-2 comp i L2 hardwerski limiter.
comp sam koristio samo na strofama. sledecei set-up: solid state mode sa jako malim ratiom (2:1), najduzi moguci attack, najkraci moguci release i threshold tako podesen da se triger samo na kick- u sneru malikice pokrene. u refrenima sam koristio samo L2. kao sto i kapiras, bilo je dosta editinga posto sam citav album radio u dva prolaza (prvo strofe, pa refreni...naravno pesmu po pesmu) pa sam to kasnije lepio jedno za drugo.
upisao sam procesovan materijal u sadie preko DCS AD konvertora u rezoluciji 24b, 44,1khz i sa pow-r sam ditherovao na 16b.
to bi bilo to...u kratkim crtama.